Александар Вучић - 11.12.2011.

Српска напредна странка жели да вас обавести да ће председник странке Томислав Николић наредна два дана боравити у Паризу где ће имати више сусрета и у Сенату и у Парламенту Француске, где ће имати више разговора са најутицајнијим медијима у Француској, другим политичарима, представницима Комисије за спољне послове француског Парламента и то је још један у низу покушаја да, најпре разговарамо о будућим инвестицијама у Србији, о европском путу Србије, али и о ономе што треба чинити када се власт промени. Ми нећемо, просто је бесмислено, да реагујемо на новине Драгана Ђиласа и на оно што они објављују, тако да нека се играју својих игрица, ништа им више не пролази, а трагикомично је све што раде последњих дана.

И као последњу ствар за  данашњу конференцију, а не мислим најмање важну, Српска напредна странка поставља питање режиму, поставља питање и свим тајкунима које смо јуче видели на том заједничком скупу са представницима,  са врхом режима, да нам кажу, а шта су то договорили, а шта су то економске мере које ће да донесу бољитак грађанима Србије? А шта су радили до сад? А шта је то што је јуче решено, па ће бити боље људима у Србији? И кад ће то да се догоди. У четвртом мандату или седамнаестом мандату Демократске странке. Неће то грађани Србије да чекају, ни њих, ни њихове тајкуне. Зато људи у Србији хоће промене. Ако ви знате да ми кажете, кажите ми шта су то договорили, ја сам слушао, пратио сам све вести, онако уз осмех, гледајући та дивна насмејана лица, како се међусобно воле и уважавају, али резултат и решење нисам чуо.
Изволите, ако имате неко питање.

Новинар: Кад сте већ причали о изборима, по вашој процени, када би они могли да буду одржани?
Александар Вучић: За Србију је најбоље да избори буду што пре, да се промени лоша власт, а пошто знам да они имају истраживања јавног мњења, пошто их имамо и ми, онда сам сигуран да им се не мили да иду на изборе. А кад ће бити зависи од њихове бахатости и осионости. Ми смо се надали да ће имати мало више одговорности и озбиљности, плашим се да смо их преценили.

Новинар: А шта би била, рецимо, окосница ваше кампање? Да ли и даље Европска унија...
Александар Вучић: Наша кампања, дакле, да ли је Српска напредна странка за Европски пут, јесте, али ми би се, пре свега, бавили решавањем проблема обичних људи, решавањем економских проблема, законом о јавним набавкама, канцеларијом за брзе одговоре, како и на који начин да победимо корупцију, како да обезбедимо више новца, како да привучемо више инвестиција у нашу земљу, када је тешко било којој земљи да привуче инвестиције. То је оно што би били носећи стубови наше кампање и, пре свега, посао који бисмо обављали после избора.

Новинар: Имам једно питање, рекли сте да нећете одговарати на ове прљаве информације које долазе из неких медија. Да ли то значи да се Српска напредна странка неће укључити у тзв. прљаву кампању? Ево, на пример, у Словенији је победио канидат који уопште ништа лоше није говорио о својој конкуренцији, него је само...
Александар Вучић: Ако сте чули, ниједну ружну реч ни данас нисам рекао о нашим политичким противницима, само смо рекли да на њихове бесмислене, али толико бесмислене и приче и стрипове, наручене, ненаручене, овакве и онакве, да је сумануто да реагујемо, посебно када знамо ко су власници тих медија. Па, јуче намерно, не знам да ли сте приметили, једино наше реакције није било на Танјугу. Шта су они замислили? Па ви ми, Нешо, реците, ако не говорим истину, ви сте из Танјуга. И прошли пут је Неша рекао да сам ја говорио истину. И прошли пут се испоставило да сам ја у праву. Замислила је Бранка, односно рекли јој – сад зови да би се потврдила генијална Тадићева политика, па знају сви сниматељи, знају сви у земљи, да би се потврдила Тадићева генијална политика – ви сад реците да су сви за Резолуцију 1244, да се види да није Тадић, да је у ствари Тадић суво злато за Европску унију с ким би могли да разговарају и преговарају. И онда су позвали 15 функционера Српске напредне странке, пошто смо знали да Тома и ја нећемо да говоримо, пошто смо мало искуснији и да ти трикови код нас не пролазе, 15 функционера из странке су звали покушавајући и молећи да добију изјаву. Да ли је тако било, госн. Нешо? Али није прошло. Није прошло. Ти трикови су за малу децу. Ти трикови за малу децу којима се служе, па ће Блиц да објави на насловној страни, не знам шта је услов Немачке, где сте ви то чули, од кога сте ви то чули, ево ми разговарамо са Волфраном Масом, па нисмо чули. Ићи ћемо и у Немачку, одмах да вам кажем, у јануару или фебруару. Ми то нисмо чили, али негде је то неко чуо. Хоћете ја да вам кажем одакле је чуо? Морао је  да чује или из кабинета или из врха БИЕ, зато што је то некоме стало да тако постави и онда сви морају да се укључе у ту кампању, и сви ми морамо да говоримо о томе, а немамо појма о чему се ради. Извињавам се што сам одужио.

Новинар: Шта да радимо с тим, да ли...
Александар Вучић: Шта ми да радимо с њом. Резолуција 1244 је акт Уједињених нација. Како ми да рушимо Уједињене нације још. Нисам разумео, али нећу да учествујем у тој кампањи коју водите заједно са свим режимским медијима.
Изволите, ако имате још неко питање.
Ми ћемо имати још неких посета у наредном периоду, али ћемо вас обавестити о томе. Иако, још једанпут да вам кажем, ми на изборе идемо по апсолутну победу, на изборима нас не интресује ниједан други резултат, интересује нас бољитак грађана Србије и не тражимо никакав алиби да причамо о великом успеху, о највећем успеху, интересује нас победа и формирање владе.
Хвала најлепше што сте дошли на нашу конференцију.