Александар Вучић - 12.02.2012.

Истовремено, Српска напредна странка констатује да у Србији није побеђена корупција, као највећа болест, у Србији није побеђена политичка мафија и имамо питање за све безбедносне службе и очекујемо тај одговор до среде, до Сретења, а онда ћемо ми рећи о чему је реч. Дакле, пошто се много хвале резултатима које је постигла шпанска полиција, ми питамо председнка Владе и све безбедносне службе у Србији – ко је од шефова, од неког од шефова данас у Влади Србије, једног од најважнијих, како то данас представљају, у бори против корупције и криминала, политичара дакле, ко се састајао 2008. године са Луком Бојовићем, ко га је упозоравао да бежи из Србије у једном угоститељком објекту у Београду и ко је тај који је био преко различитих веза са господином Бојовићем у вези? Па онда да видимо како и зашто многи криминалци из Србије лако побегну, а после тога добијају информације из Србије како и где да се склоне, где су лоцирани и где нису. Ми очекујемо да добијемо одговор од Владе Републике Србије и од надлежних безбедносних служби до среде. Ако није истина ово што смо рекли, очекујемо да нам кажу да се нико није састајао од представника, од чланова Владе Републике Србије, а онда ћете видети да ли смо лагали ми или су можда лагале безбедносне службе, али сам уверен да такав одговор нећете добити.

Новинар: Може једно питање? Да прокоментаришете изјаву господина Динкића да Уједињени региони Србије неће у коалицију са напредњацима.
Александар Вучић: Што се тиче господина Динкића, ми смо увек говорили да је глас за Бориса Тадића, Ивицу Дачића, Драгана Ђиласа, увек глас за Млађана Динкића и то се и овога пута потврдило и ми смо срећни због тога, јер сматрамо да су Србији потребне промене, Србији су потребна нова радна места, запошљавање људи, а то не могу да донесу они који су земљу уништавали у претходном периоду, дакле, ни Тадић, ни Ђилас, ни Динкић, ни Дачић и јасно је да ће сви они бити у пакету и сви људи у Србији који желе промене свој глас даће широком народном покрету који ће предводити Српска напредна странка. Али тиме сад видите, такође, да све што је говорила Српска напредна странка да је било истина, и они вам данас цртају, да они ништа друго не желе, него још само једном да седну у све те фотеље и још мало нешто да опљачкају и још мало нешто да украду, не би ли наставили по истом принципу да владају, као што су до сада. Али народ их је сит и народ Србије хоће промене и они то не могу да зауставе.
Изволите ако имате још неко питање
Смрзли сте се, видим. Срећан рад вам желим.