Александар Вучић - 12.06.2009.

 

Ми не бринемо њихове бриге, али ми бринемо за грађане Земуна и желели бисмо да се власт формира што је  могуће пре. Ако то не желе, ми ћемо имати неку нову седницу председништва где ћемо разговарати о свим нашим даљим корацима.

 

 

 

Српска напредна странка је више пута говорила да су ванредни парламентарни избори најбоље могуће решење за Србију, најефикасније, најјефтиније. Сада се показује, када имамо мањак или минус у буџету од 60 милијарди динара, а цео предвиђени минус за годину 2009. је 79 милијарди, а већ сада имате 60 милијарди. Да вам се буџет од ПДВ-а пуни са непуних 40%,  да имате проблем са наплатом свих фиксалних намета, да је сасвим извесно да нећемо добити другу траншу од Међународног монетарног фонда, управо због тога што ниједна мера се не спроводи и не пролази онако како је то Влада Републике Србије предвидела, имајући у виду чињеницу да нам је пад индустријске производње већи од 20% у сваком месецу у поређењу са истим месецом претходне године.

 

 

Ми тражимо те изборе, јер избори су много јефтинији од свих проблема о којима говорима. И зато што  нам је потребна стабилна, озбиљна Влада у којој нико никога неће уцењивати, у којој они који имају данас 0,3 или 1,3% или 3,3% максимално процената подршке, мисле да могу да буду владари и краљеви у Србији. Мислимо да је то време прошло и мислимо да Србија заслужује другачију и бољу власт. И ми позивамо оне који су данас на власти да разумеју победу Србије и да потребе Србије ставе испред страначких и личних потреба. Уверен сам да ће то за нашу земљу бити неопоредиво боље.

 

 

Изволите ако имате неко питање.

 

Новинар:  Јуче је стигао потврдан одговор из Демократскке странке Србије да ће прихватити ваш позив. Међутим Драган Тодоровић се такође огласио и рекао како све то условљавају враћањем мандата у  републичком парламанту. Какав је ваш коментар на то?

 

Александар Вучић: Морам да вам кажем да ми је понекад жао тих људи,. Сад се види да би они нама требали да дају од  оних 56 преосталих  мандата још 45, а можда и свих 56, јер се видело да смо те мандате заслужили пре свега Томислав Николић, помало и ја. За Драгана Тодоровића очигледно ни мајка рођена не би  гласала, дакле ни било ко други и ја сам ово наравно метафорично рекао, не наравно буквално. И очигледно је да они не знају шта да одговоре и не знају шта да кажу. Што се тиче тих мандата, ми се не надамо и не очекујемо да нам они врате оно што нама припада, јер је јасно да смо од тих  80  мандата бар 70 ми зарадили. Ми не тражимо да нам дају 45 или 50 мандата. Ми тражимо сарадњу по другој основи, по једној потпуно рационалној, а то је да идемо да победимо Демократску странку. Ево нам прилике, ми смо велики, ви сте мали, али ми ћемо вам учинити да вас мало повећамо и да добијте мало више него што сте заслужили вољом народа, али бар то прихватите, покажите жељу, покажите озбиљност да нисте удружење љубитеља значака, већ да желите власт и одговорност. Ако то нису у стању, заиста ми их је жао, жао ми  је и господина Тодоровића и свих њих који то не виде, да би то  у том случају био брод који  тоне.

Али ми ћемо им нудити и даље давати такве понуде, и ја сам уверен да ће малобројно преостало чланство те странке извршити притисак на очигледно не толико рационално и разумно руководство да прихвати оно што је једино могуће.

И друго, кад чујете превара они су се договарали са тим и тим, па добро ви прихватите понуду па да видимо да ли смо се договорили са неким. Јел то логично? Што се онда господин Драган Тодоровић секира ако смо се ми договорили са неким другим, што не каже ево ми прихватамо понуду напредњака па ћемо ми ваљда ово да изиграмо. Најлакше је да каже ми прихватамо понуду напредњака па да видимо да ли смо ми били искрени или нисмо били искрени, али он зна да нема никаквог договора и они знају да измишљају све време,  али шта да радите. Зато су неки добили укупно 6% на овим изборима, неки су добили укупно 30% на овим изборима. Ја то не могу да променим, таква је воља грађана Србије. Изволите!

 

 

Новинар: Да ли остаје ваша понуда радикалима отворена, с тим да им нудите 30% још  више него што су они добили сада у Земуну?

 

Александар Вучић: Ако буде прихваћен предлог Томе Николића. Рећи ћу вам отворено - ја нисам неко ко обожава сарадњу са онима који су нам проклињали децу, унуке и нема шта нису говорили. Кад бих вам рекао шта су две даме говориле на дан избора испред школе Светислав Голубовић Митраљета о мојој породици и неке друге ствари онда би вам било јасно зашто, али ја верујем у оно што је Томислав Николић предочио у свом писму и лојалан сам томе и подржаваћу то што је он предложио. Уверен сам да и сви остали чланови, ма колико им било тешко у тренуцима и онима који су нас називали најгорим именима било шта понудимо.

И уверен сам да ће наша понуда бити таква да не могу да је одбију или ако је одбију ће унуштити своју странку. На жалост томе се нико не радује и ми смо спремни, дакле ако је однос 4 према 1 ми смо спремни да им понудимо да тај однос буде 2,8 или 2,9 према 1, дакле то је 1,2 поклона, што знате негде око 30% више власти него што су заслужили изборним резултатима.

Они су увек инсистирали СРС на пропорционалном дељењу власти, ми смо спремни да вам поклонимо више од тога да би то прихватили, да бисмо им показали колико је лажна њихова прича о тобожним преварама.

Исто смо наравно спремни да понудимо и ДСС –НС наравно и морам да кажем да су људи из НС били веома коректни и ни реч не можемо да кажемо ни против људи из ДСС. Хвала им на томе што су то разумели.

 

Што се Вождовца тиче то је другачије и компликована прича у коју не бих улазио док се ови лоповски поновљени избори не заврше, а пошто ви о томе не смете да пишете, сад је изборна тишина и за лоповлук морате да ћутуте, онда сачекаћемо недељу вече па ћемо онда да разговарамо о томе.

И видећете ни тај лоповлук им превише неће помоћи, али тамо чак да остане овако, пата карте су, не може да се формира власт, тако да ће у Вождовцу бити озбиљних проблема, видећемо како ћемо то да решимо.

 

Наравно да решење мора да се нађе, мора да се нађе у интересу грађана. Нису наше странке ту зато што смо ми много важни и паметни него да нешто урадимо за наше људе, за грађане Србије, за грађане Вождовца, за грађане Земуна. Изволите!

Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију, а ви запишите то сам сигуран да ће део новинара и 17. августа доћи на нашу конференцију, ја ће вас подсетити да сам вам пре три месеца рекао да очекујемо победу у Грачаници и Гораждевцу и сад вам то поново кажем.

Претпостављам да ту неће моћи да доводе багере и све остале машине у време изборне тишине, а рачунам и да неће моћи да плаћају милионске рачуне за струју као што данас раде у Рипњу и у Белом потоку.

 

Хвала вам најлепше!