Александар Вучић - 12.10.2011.

СНС у складу са тим се нада изборима што пре. Не да би заузела фотеље припадника режима већ да бисмо допринели и донели промене за грађане Србије, да би људи у Србији осетили нову наду, да би схватили да много тога можемо да променимо, а кад кажем много тога да променимо то је пре свега нови Закон о јавним набавкама којим мислимо да уштедимо око, ми смо мислили 500 милиона,  али ево наши економски експерти нас уверавају да је могућа уштеда чак и милијарду евра на годишњем нивот и да тај новац уложимо у пољопривреду, уложимо у прерађивачку индустрију, затим да отворимо на свим нивоима од општине до републике канцеларије за брзе одговоре, поправимо инвестициони амбијент да људи могу брже и ефикасније да улажу у државу Србију и уколико бисмо у томе успели, уз наравно стабилне услове фискалног пословања, што значи немењање акцизне политике сваких 6 месеци, као што је то ова Влада радила, онда жестоком борбом против корупције и криминала мислим да бисмо веома озбиљне резултате могли да постигнемо у наредном периоду и да привучемо много инвеститора, оних који до сада нису били ни заинтересовани да улажу у Србију.

Подсетићу вас да је Србија по условима које треба једна земља да испуни да би привукла инвестиције у последњих годину дана пала рецимо за 12 места, од 134 анкетиране земље данас се налазимо на 93 месту и тонемо из године у годину из простог разлога јер је једино важно људима из власти да се још мало дочепају новца, да се још мало дочепају богатства, да се још мало дочепају привилегија и ама баш ништа више.У Србији је уз велику помпу најављена жестока акција против корупције и криминала, на крају смо видели да су веома заштићени поједини партијски кадрови и најбољи вам је пример за то велики, како они то кажу, случај Колубаре о којој су нам говорили као пљачки деценије, пљачки века, о не знам ни ја чему, а онда се видело да су сви њихови политички сарадници заштићени. Ја ћу вам навести један невероватан пример- приведена су и ухапшена четворица директора који припадају СПС, реч је, да не бисмо напамет говорили, о Свети Мирковићу, иначе директору помоћне механизације, Микици Петровићу, директору поља Д, Живораду Јовановићу, директору свих копова и Симићу. Дакле,  њих четворица су ухапшени, али вам нико није саопштио да су брже боље пуштени. Дакле, то је наше тужилаштво, то је наша полиција, то је наше правосуђе, то је оно што Србију  разара, то је оно што Србију разједа и то су чињенице које Србију уништавају. Зато мислимо да је сваки дан, и тиме се још једанпут осврћем на изјаву Славице Ђукић-Дејановић, сваки дан раније да имамо изборе је дан спаса за Србију зато што продужавање  на било који начин владавине ДС и њених коалиционих партнера наноси огромну штету и грађанима Србије и држави Србији у целини.

У току је састанак Томислава Николића са господином Кипреосом, шефом Организације за европску безбедност и сарадњу, надам се да ћете добити саопштење, а надам се да ћете моћи да добијете и изјаву господина Николића. Мислим да ћемо се ми у наредна два дана састати овде у Београду и са комесаром за проширење ЕУ, али отом-потом, чим дефинитивно закажемо обавестићу вас.

Дакле кључни наш проблем, а то је  проблем економског развоја, неће решити статус кандидата, то ћемо морати да решавамо бројним реформама, многоструким променама, другачијим односом, променом инвестиционог амбијента, усвајањем виталних закона као што је Закон о јавним набавкама, прављење нових и правних и економских института и уверени смо да на тај начин можемо да вратимо и наду људима и да људи могу да имају неку врсту сигурности, ако не за себе онда за будућност своје деце.
Изволите ако имате питања?

Новинар: Извините, када сте набројали ова четири директора, како беше четвртом име?
Александар Вучић: Симић, не знам му ни ја име. Мислим да сам вам дао довољно информација тако да просто знате, то знају сви, позовите било кога у Лазаревцу, сви знају ко је ухапшен а ко није, смеју се људи и смејете се ви, смеју се сви, али се плашим да је од тога што се осмехнемо и насмејемо плашим се да је ситуација нажалост много озбиљнија па прелази у трагикомедију. Иначе, чекам да видим шта ће и око Косова следеће да смисле, само да би окренули тему, јел има неки нови Звонко да га пронађу негде. Све врсте превара, све врсте трикова су смислили представници режима, само никако да смисле шта је то што би могли да ураде за свој народ и за своју државу, а нема трика који нису пронашли, нема преваре коју нису смислили.
Молим вас за само мало стрпљења, покушаћу директно да проверим да ли је завршен разговор са господином Кипреосом, не гарантујем вам, али покушаћу да замолим господина Николића да вам се обрати, ако не, у најхитнијем року добићете саопштење са састанка. Хвала вам најлепше!