Александар Вучић - 13.05.2011.

Дакле, режим се понаша скандалозно, а у тим оквирима јесте и чињеница да ми имамо фалсификовање резултата статистичких података, што је највећи скандал свуда у свету који може да се догоди. Само у нашој земљи је могуће да на то нема званичне реакције, фалсификовање података о тобожњем расту БДП, то је могуће да се догоди само у Србији и ни у једној земљи више на свету, али то показује да је цео систем пропао, то показује да се земља не само налази пред банкротом економским већ се налази и пред политичким и моралним банкротом. Зато је најбоље да имамо изборе што пре да би се ова агонија завршила пре и да људи могу да размишљају и да у Србији стварају другачију будућност.

СНС захтева од режима да ако су већ одговорни за стање у свим сферама друштвеног живота па чак и у фудбалу, да своје размирице личне и унутарпартијске свађе не преносе на државни ниво. Ако неко украде негде нешто, ако негде неки судија погреши или не знам шта немој због тога да нам подржавају сепаратистичке покрете или не знам шта већ. Они  мисле да је потребно   да то издижу на највиши државни политички ниво којим је требало отприлике да нам каже како они имају две струје па сад ви грађани једног дела Србије гласајте за једне, а ви грађани другог дела Србије гласајте за друге. ДС је постала генератор хаоса у Србији, генератор хаоса у свакој сфери друштвеног живота, од фудбалског савеза до тога да ми немамо појма колико смо задужени и колико ћемо пара морати да плаћамо и враћамо до тога шта ћемо сутра да радимо и какав ћемо живот да имамо. То је нешто што је данас у Србији потпуно јасно и што ми се чини да људи примећују све очигледније само што ови из власти не разумеју да су људи то видели и да су то људи одавно приметили и у том смислу имамо још једну веома основану примедбу и почећемо да се бавимо тим стварима.
Наиме, Савет за борбу против корупције на чијем је челу Верица Бараћ се на озбиљан начин, сериозан и одговоран бави бројним питањима у друштву, великим системским пљачкама, корупцијом, криминалом и неодговорношћу. А наше питање је - а чиме се бави Агенција за борбу против корупције на челу са режимским представником Зораном Марковићем? Чиме се баве? Тиме што ће да оптуже некога тобоже за коришћење службеног возила!? Шта то, у Србији нема већих пљачки него службено возило!? Па тиме се служе из режима, тиме што ће да кажу да је неко крив што је појео сто ћевапа више или зато што је негде возикао службени ауто. Па није људи проблем у овој земљи највећи тај што је неко појео сто ћевапа или возикао службени ауто. Није у реду, али није то највећи проблем. Проблем је што су опљачкали стотине милиона евра у приватизацијама, проблем је што су опљачкали то кроз коришћење монополског положаја, проблем је што су опљаачкали то кроз коришћење политичких привилегија, па само неки могу да имају секунде до 2014. године и на државној телевизији и на неким другим телевизијама.
То су проблеми којима нико не сме да се бави, ви не смете да објавите, а онда је највећи проблем да ли  је појео неко сто ћевапа или није. И поставићу вам питање како функционишу та поједина регулаторна тела и институције које би требало да служе народу, да служе грађанима, да не буду под контролом власти, а очигледно је да јесу. Је ли могуће у овој земљи да једино Верица Бараћ и једино Савет за борбу против корупције није под контролом режима дирекно.
Изволите ако имате неко питање! Ако немате питања, хвала вам што сте дошли на нашу конференцију!