Александар Вучић - 14.01.2010.

Ја сам дужан, наравно, због онога што раде медији под контролом Демократске странке, уопште не бих осећао никакву обавезу да одговарам људима који не значе ништа и који су годину и шест месеци свог  живота потрошили само на увреде на рачун породица господина Николића, моје, клетвама се бавили, све најгоре о нама изговарали, али нам је интересантно да нешто што су једно пет хиљада пута понављали добија толики значај и толики простор у медијима које контролише Демократска странка, посебно у програму РТС, па сад имамо конкретан одговор. Дакле, да не би било - причало се, па неко рекао, неко демантовао, желим да вас обавестим дакле, немам ништа против, нека и даље ми куну и децу и породицу, нека раде шта год хоће, нека причају шта год хоће, ја рачунам да они кад кажу да сам енглески шпијун, хоће да кажу да ја за разлику од њих говорим енглески, морам да им кажем да говорим енглески, као што и они добро знају, и на ту сам чињеницу поносан, али никада нисам радио нити ћу радити за било коју страну службу. Да бисмо то потврдили, да то не би била празна прича, ја сам данас упутио захтев начелнику БИА, господину Вукадиновићу, са захтевом да господин Вукадиновић у најкраћем могућем року, ја сам замолио у року најкасније до 7 дана, достави јавности одговор да ли сам икада имао било какав контакт, било какву врсту сарадње или било шта. Дакле, после овога ће се доказати да су или клетвеници односно портпароли Војислава Шешеља и они који сарађују са Демократском странком на такав начин велики лажови, или сам ја. Уколико чак БИА и слаже, па каже да имам неке везе са тим, ја се нећу више бавити политиком, ни 24 сата нећете чекати на моју одлуку, а после тога ни мој живот не би имао смисла. Тако да, како да вам кажем, ја вам саопштавам дакле, од одговора БИА зависи шта ће бити са мојом политичком каријером и свим другим. Дакле, ако БИА саопшти да ја заиста радим за неку страну службу, ја се овим послом више нећу бавити, а ако саопшти другачије, онда значи да лажови из батине Демократске странке која се зове Српска радикална странка више неће добити поверење ниједног грађанина нигде, ни на једном једином месту. Ја мислим да је то најпоштеније. Дозвољавам чак, како год да одлуче, ако су решили да се реше, па могу чак и да измисле нешто, а ја се више нећу бавити политиком. И чекам одговор, ја се надам да ће он стићи до понедељка.

И рекао бих вам још једну ствар, никада не бих ово урадио, сви су људи рекли непотебно је, сви знамо ко су они и шта раде, али просто чак ни због прича не желим да мојој деци неко једног дана каже - тата вам је био са овим или са онима. Не, тата није био ни са овима ни са онима, онако како је знао и могао радио је за свој народ, а извињавам им се што добро говорим енглески и још неке језике говорим. Извинићу се и за те језике ако буду рекли да за те службе радим.
Изволите ако имате неко питање!

Новинар: Како гледате на ову кампању која се води за избор патријарха Српске православне цркве и да ли сматрате да држава стоји иза тога, с обзиром да је државана агенција објавила у једном тексту да се директно фаворизује један владика?
Александар Вучић: Па знате да пратим, наравно, и гледам. За мене је потпуно невероватно да се чак и политички фактори директно уплићу у избор патријарха Српске православне цркве. Ми се у то не мешамо и никакве коментаре по том питању нећемо да дајемо, ми се залажемо за секуларну државу, одвојеност цркве од државе, црквена питања нека решавају црквени великодостојници а не политичари, а они политичари који мисле да је њихова одлука важнија, као што је некад била одлука УДБЕ важнија од било којег црквеног великодостојника у неким временима пре 30,40 или 50 година, па мисле да се та времена враћају. Ми се надамо да се та времена никада неће вратити. И то јесте срамота, морам да кажем, срамота свих нас, јер када укључујете политичке факторе и кад укључујете ко зна кога све онда је то катастрофа, онда само правимо ругло од свега, а ми свакако не желимо да рушимо нашу цркву. Још је једна од ретких институција у коју неко има поверење.
Изволите ако имате још неко питање!

Жао ми је што сам вас малтретирао са овим што знам да вам је смешно, али ДС инсистира па сам морао да одговорим, односно мораће људи из ДС, пошто су преко њихових медија на томе инсистирали, мораће људи из ДС на то да одговоре. Они су ипак  ту најважнији, несрећни радикали су само њихова  слаба, танка и прилично трула батина. Хвала вам још једанпут.