Александар Вучић - 17.07.2011.

 Председник Српске напредне странке имаће сусрете и са представницима других народа и са представницима других земаља у региону, у намери да покаже да промена власти у Србији неће значити, односно, да ће пре свега значити јачање и стабилизовање прилика на Балкану и учвршћивање мира и бољих односа између комшија, између оних који су до пре 20 година живели у једној држави.
Истовремено, морамо да кажемо да смо огорчени на понашање оних који су директно, по налогу режима, скидали своје вести о сусрету Милорада Додика и Томислава Николића. Један од режимских медија је синоћ то имао на насловној страни, јутрос у новинама уопште не постоји. У ствари, тај догађај се није ни одиграо или како би то београдски мангупи рекли – догађај се није ни догодио. Шта да радите? Један од власника, иначе високи функционер Демократске странле, позвао је свог главног уредника и тог тренутка Додик и Николић се више нису срели.
Српска напредна странка очекује да на предстојећим изборима грађани Србије изаберу промене, да изаберу одговорнију и озбиљнију власт. Ако је судити по жељама, а чини ми се да свака субота и недеља у овој земљи служи као фонтана жеља, за режимске представнике, колико гласова мисле, хоће и желе да добију, данас смо после жеља Социјалистичке партије Србије да имају више од 10 посто, жеље Млађана Динкића да буде јачи од њих, после жеља Демократске странке да добије значајно већи број гласова од њих, данас је и Чедомир Јовановић саопштио да ће добити двоструко већи број гласова и када израчунате све те четири режимске групације доћи ћете до броја од 100 посто гласова. Дакле, ми, људи, не постојимо уопште. И ја им желим све најбоље, само немојте да имају 200 посто гласова, то би било, не оксиморон, то би било светско чудо, али није  немогуће када је у питању наша власт и наш режим. Дакле, нека они изражавају своје жеље, нека они причају глупости колико год хоће, наш посао је да платформом, програмима, идејама и радом их победимо и донесемо грађанима Србије толико жељене промене.
Ми ћемо представити све наше платформе, све наше програме и то ће бити наша кампања. Пре свега ћемо се бавити економијом, животним стандардом људи, кључним питањима које значе просперитет и будућност Србије, истовремено штитећи наше државне и националне интересе, али и гарантујући људима више инвестиција, бржи опоравак српске привреде и за то понудити сваку врсту решења.
Желим да вам укажем на још један проблем. Дакле, у нашој земљи се говорило о бројним корупционашким аферама. Говорило се данима и недељама о афери „Колубара“. Наше питање је – а зашто се ћути о афери „Колубара“? Зашто нико није процесуиран због пљачке у Рударском басену Колубара? А наше питање, да ли и зашто крију од јавности вест да, према истраживању Светске здравствене организације, Србија је по корумпираности у здравству четврта у свету иза Таџикистана, Молдавије и Марока? Зашто се такви подаци крију од домаће јавности? Зашто наши грађани немају право да то знају и зашто држава не предузима никакве мере? Па су онда великог генија, великог мастера за сва питања из здравства, Томицу Милосављевића, још једном поставили за шефа клинике, мислим гастро клинике у Београду? Дакле, просто невероватно. Просто невероватно!
Српска напредна странка на изборима очекује победу и не тражимо и нећемо тражити никакав алиби. На изборима нећемо учествовати да бисмо освојили 90, 100 или 110 посланичких мандата. На изборе идемо само са једним циљем, да грађанима Србије донесемо промене, да убедљиво поразимо режимску коалицију и они могу да иду у једној колони, у две колоне, у три, у четири, у пет колона, шеста колона би могао да им буде Б92, седма колона да им буду радикали, осма колона да им заједно буду Танјуг и РТС. Сви заједно могу да иду, ми немамо никакав проблем са тим. У десет колона да иду, победићемо их све заједно. Лепо је, само их молимо да још мало сабирају гласове, да се јави још нека режимска партија, кад заврше ово са Дражиним мостом, овим лоповским мостом, ови из СПО-а, очекујем да ће да кажу да ће и они да имају пет пута више гласова, да пређу тих 100 посто, да дођу до 115 посто гласова за режимске странке.
Изволите, ако имате неко питање?

Новинар: Ненад Вуловић, агенција Фонет, најављујете разговоре са странкама...

Александар Вучић: Захваљујем вам што сте јуче нешто пустили из Бања Луке, да ови не би имали оправдања да ништа не пусте. Кажите?

Новинар: Најавили сте разговоре са председницима других странака из земаља бивше Југославије. Постоји ли неки план како ће се ти разговори одвијати и са којим све странакама планирате да разговарате?

Александар Вучић: Ви видите да ми увек радимо и да смо веома активни и када режим покуша да сузбије сваку иницијативу и када вам је главна акција – возио сам комбајн три и по минута, а 40 фоторепортера је изгазило тамо жито тог несрећника да би сликали у најбољој пози. Видите, како се он окрене полу, како то иде полупрофил неки, или тако нешто, а морају одавде да га сликају да би се видело тело ватерполисте, или не знам ни ја шта већ. Дакле, просто морам да будем искрен, иако знам да то безвезе говорим за вас шест, просто ми је одвратно да то, као обичан грађанин, више гледам. Одвратно! И сад ме ви питате шта радимо. Па, радимо и нисмо још уговорили прецизно датуме. Ви знате да се господин Николић срео и са председником Ивановим и са премијером Грујовским, а подсетићу вас да је Радио телевизија Србије објавила саопштење у којем је рекла – Томислав Николић, како тврди Српска напредна странка, срео се данас са председником Македоније. Отприлике, ми смо лагали да смо се срели са председником Македоније. Али шта ћете, не вреди, то је када имате посла са таквим људима. Као што Ђилас ноћас окрене телефон из Сани бич ризорта и нема више, догађај се није догодио. Сани бич ризорт,  тамо су он и Шуле. Овај је повео телохранитеља, а овај је повео ове стручњаке за секунде. Али то није важно, пошто и овако се ни то није догодило, нити ко сме да каже, ни да објави.
Дакле, имаћемо сусрете, поменуо сам вам, уверен сам да ћемо имати сусрете и у Македонији и у Црној Гори и у Босни и Херцеговини и у Словенији и у многим другим државама. Наравно, имаћемо сусрет, у септембру, очекујем и у Бриселу и на многим другим местима. Али ћемо вас обавештавати на време.
Интересантно је да јуче нико није био заинтересован. Тома Николић и ја смо ишли сами. Ја возио, Тома Николић поред мене. Нико од новинара није био заинтересован да испрати сусрет лидера највеће странке у Србији и председника Републике Српске. Ваљда је то нешто покварило Борису Тадићу. А јутрос, прва вест на нашој националној телевизији, да ће се сутра на Брионима Борис Тадић срести са Бакиром Изетбеговићем. А у среду ће да буде – прекјуче су се срели Борис Тадић и Бакир Изетбеговић, ако не буде новог комбајна и новог ватерполо позирања.
Извињавам се што сам одужио, ваљда сам и све оно што ми се напунило негативне енергије истресао из себе. Извињавам се.
За моје дивно чудо, јуче је Танјуг у 15:24 и објавио нешто.

Новинар: Зар сте сумњали?

Александар Вучић: Јесам. С правом. А што се вас тиче, није било никад спорно. Вас, ако сте приметили, нисам никад ни споменуо. Као што видите, ви увек кажете све шта мислите, али и себи дозвољавам да кажем шта мислим.
Изволите, ако имате још неко питање.
И на моју жалост, на моју жалост, а волео бих да сте ви чешће у праву, на моју жалост, ја сам чешће у праву.
Хвала вам и срећан рад вам желим.