Александар Вучић - 21.01.2011.

СНС тражи ванредне изборе и због следеће чињенице - од 1. јануара престала је да важи препорука о ограничавању зарада за управљачке и руководне структуре у јавним предузећима. Ви знате да је данас просечна плата у Србији најнижа у региону, да смо успели у том негативном контексту, нажалост, да победимо и Албанију, али желим да вам кажем да пошто ми имамо просечну плату од 319 евра, да је просечна плата тих функционера 2340 евра, а ових најмоћнијих је негде око 4200 евра. Ја ћу вам навести сада да не би причали приче, ја ћу вам навести имена, презимена, агенције, управне одборе, директоре. Нећу наводити имена, само ћу странке да говорим, јер то су партијске ћелије и партијске функције, то им мама и тата дали у име партија њихових да могу да ћердају.

Директор „Србија гаса“, СПС, 3340 евра плус примања у свим повезаним предузећима, укупно око 10.000евра.
Директор „Агенције за контролу летења“, ДС, 4970 евра.
Директор „ЈАТ-а“, ДС, 4030 евра.
Директор „Централног регистра хартија од вредности“, Г 17+, 3780 евра.
Директор „ЕПС-а“, ДС, 3680 евра.
Директор „Агенције за приватизацију“, Г17+, не знам шта још приватизују пошто нигде ништа не функционише, нигде ништа не ради, 3660 евра.
Директор „Транс нафте“, ДС, 3520 евра.
Директор „Агенције за осигурање депозита“, ДС, 3430 евра.
Директор „ПТТ Србије“, ДС, 3160 евра, а питајте како живе поштари по Србији.
Директор „Службеног гласника“, ДС, 2925 евра.
Директор „Железница Србије“, ДС, 2350 евра.
Директор „Фонда за развој“, Г17+, 2340 евра.

Ако је то оно што они нуде грађанима Србије у тренутку када су нам сва јавна предузећа презадужена или немодернизована или нереформисана или нереструктурирана онда то показује колико бахату и осиону власт ми имамо и зато тражимо нове изборе. Зато их молимо да добро погледају шта људи траже и шта људи хоће и шта људи желе, зато што је то добро за нашу земљу, зато што је то добро и за њих, не за нас, за њих, зато што је то добро за сваку власт кад хоће да покаже да има очи, да има уши. Овако они показују да су и глуви и слепи кад су захтеви народа у питању и да их људи уопште не интересују. Ми због ових разлога позивамо још једанпут људе да дођу на велики народни скуп 5. фебруара у 12 часова. Ми ћемо у договору са органима реда обезбедити пуну слободу, мир за све људе који дођу на скуп, огромну енергију ћемо да уложимо и само молимо људе, и на свакој конференцији ћемо то да кажемо, да молимо наше симпатизере да само бројем, аргументима, а аргумент је долазак на митинг, показивањем незадовољства да их победимо гласовима, а никако на било који други начин.

СНС тражи смањивање пореза на имовину, јер порези на имовину како је власт неспособна да финансира буџет смислила ће уништити потпуно оно што је преостало од средње класе у овој земљи и уколико то не ураде не вреди ни онима који имају посао, биће разорени, биће уништени и никакву шансу у будућности нећемо имати. Нека размисле добро о томе, то је једна велика грешка, као и грешка коју су правили око акциза. Ја сам данас само за вас новинаре који пратите нашу странку донео један податак где смо их упозорили на конференцији за новинаре Зоране Михајловић-Милановић, 12. маја 2010. године, када је говорила о неадекватној енергетској политиици, када је говорила о ценама деривата и када смо тражили једнаке услове за све и када смо рекли шта мора да се догоди у складу са захтевима Европске комисије. Погледајте људи, сад смо надомак фебруара, 21. јануар, надомак смо фебруара, а ово је било пре 8 месеци, зар је толико времена требало да изгубимо да би се нешто урадило, да бисмо либерализовали тржиште, да бисмо направили услове једнаке за све. То показује зашто сам рекао колико је власт бахата, осиона, глува и слепа за се захтеве народа

Томислав Николић ће ићи у Стразбур где ће, разуме се, присуствовати извештају Дика Мартија и учествовати у расправи поводом тог извештаја .Томислав Николић ће у току дана бити присутан на инаугурацији председника Белорусије, господина Лукашенка, тако да ће десетак дана бити ван земље.
Изволите ако имате било какво питање.

Новинар: Имам два питања, једно је везано за извештај Дика Мартија, да ли знате какав ће бити став председника странке и да ли се о томе консултовао са члановима делегације скупштинске? Друго питање је везано за план, пошто владајућа коалиција припрема измене и допуне Закона о избору народних посланика којим ће се укинути бланко оставке и тако онемогућити прелазак посланика из једног у други посланички клуб, да ли сте се консултовали у вези тога и да ли сте спремни да то подржите?
Александар Вучић: Морам да вас питам само - а како је могуће једно и друго? Немамо ништа против, ево хоћемо, мислим можемо да разговарамо, али мора неко да ми објасни а како. Је ли ви можете да ми кажете како је то могуће!
Читао сам веома глуп интервју Јелене Триван, али нисам разумео па бих воело да ми неко објасни, ево ја сам учио неке школе, некад сам добро знао и право док сам завршавао тај факултет, још се сећам како то изгледа, али би волео да ми неко каже - посланик има право да ради шта хоће са својим мандатом, али не сме то и то. Молим вас да ми то објасните, ја не разумем, како је то могуће. Да, ми смо за укидање бланко оставке ако ме за то питате, став СНС је да смо ми за укидање бланко оставки, посланик располаже својим мандатом.

Новинар: Да ли је за вас споран тај део у ограничавању или...?
Александар Вучић: Ма није споран, али бих вас ја питао како? Супер, дајте предлог, слушао сам Славицу Ђукић Дејановић, хајде, она се не разуме ништа у то, она жена не зна о чему прича, али не могу да разумем ни Јелену Триван о чему прича, па би волели да знамо како то мисле, шта мисле и нека изађе неко са неким предлогом озбиљним па да на озбиљан начин видимо о чему је реч. Ми нисмо видели предлог, па да не расправљамо о њиховим новинским иницијативама. Месец дана смо коментарисали њихове реконструкције владе, сад ћемо месец дана да коментаришемо њихов предлог закона о изменама и допунама  Закона о избору народних посланика, а да га нико није видео. Хајде да видимо ми те законе.
Што се тиче првог питања које је важније, Томислав Николић ће штитити интересе Србије, интересе нашег народа и у то нема никакве сумње, а уверен сам да ће и на путу за Стразбур и у самом Стразбуру се консултовати са члановима наше делегације и да никада ништа неће урадити што ће ићи против интереса наше земље и да ће увек радити на томе да се постигне јединство унутар наше групе. Зато сте видели да он није давао ни појединачне екстремне изјаве нити било шта слично по том питању, као неки други.
Спремио сам ја и да анализирам интервју Јелене Триван у данашњим „Новостима“, али награбусићу наредних четири пет дана у свим медијима, боље овако да будем миран, да кажем да сам се уплашио њених претњи кроз новине и то је то. Како рече Јелена Триван нису они бабе удаваче, то су пристојне и добре жене, само код њих има много лопова и то је оно што мора да се победи и почисти.
Све најбоље вам желим.!