Александар Вучић - 23.10.2011.

Ми смо тражили од Бориса Тадића, подсећам вас, безброј пута, да заједнички сносимо одговорност за стање на Косову и Метохији. Међутим, Борис Тадић је увек желео сву славу за себе. Он је мислио да ту има некакве славе, да ту има дивних и добрих решења, па ће он то, као велики државних да реши. Онда када је видео да нема, онда је кривицу почео да пребацује на све друге. По старом опробаном рецепту. За то време он и његова странка су се бавили прављењем најпрљавијих плаката против својих политичких противника. Најпрљавијих плаката и ми смо нашли људе из Демократске странке, можемо да вам покажемо, они су нам предали огромне количине ових плаката, одборнике Демократске странке из Новог Београда, службене возаче општине Нови Београд који, по налогу Александра Шапића и Драгана Ђиласа, лепе прљаве плакате, али зато немају времена да се баве Косовом и Метохијом, зато немају времена да се баве инвестицијама, да се баве било чиме, али прљавом кампањом и те како имају времена да се баве. И то је једино што их занима. Како да остану на власти, како да своју слободу сачувају и како да наставе да краду. То су три једине ствари које њих занимају. Све представнике режима. И докле иде тај циркус – е, ако нам СПО каже још једанпут неку реч, СПС ће да напусти Владу. Неће никад. Лажу. Лажу. Најобичнији лопови мисле да наставе да краду, него тако тек да причају нешто на телевизији. СПО – ако нам ови црвени са петокракама још једном нешто кажу, напустићемо владу. Лажу. Само да наставе да краду, до судњег дана неће да напусте, а судњи дан је за њих дан избора. Е тад ће да напусте сви. И тада ће да изгубе изборе, а до тада чега ћемо да се наслушамо, каквих прича ћемо да се и наслушамо и нагледамо, то пас с маслом прогутати неће.

Желимо да вам укажемо на неколико нових података који се тичу успеха Владе Републике Србије, свих тих који су страшно забринути за стање грађана. Наиме, желимо да вам кажемо да Српска напредна странка планира, наравно, да унапреди методе и поступке издавања дозвола, да бисмо имали више инвестиција, да направите другачији и повољнији инвестициони амбијент. Зашто је то могуће и зашто имамо огромне шансе да у томе успемо? Па, због чињенице да се Србија данас налази на 175. месту по издавању дозвола, чак смо и у односу на 2010. која је била катастрофална, пали за четири места. Дакле, иза нас су само неколико афричких земаља, у којима никаквог пословања готово и да нема, пре свега, када је реч о страним инвестицимама. Дакле, наша земља, у нашој земљи за издавање грађевинских дозвола потребно је просечно 279 дана, па тај човек који је кренуо да инвестира он је заборавио и шта ради и где треба да ради и како треба да ради и шта инвестира и у шта треба да инвестира. Две стотине осамдесет дана треба да сачекате да добијете дозволу, па да нешто радите и градите. У Србији мора да се ради и да се гради, са пуца од жеље да се нешто направи, а не само да се крши, руши, узима мито, да се тражи и прави корупција на сваком кораку и ништа више.

Српска напредна странка подржава протесте студената појединих факултета и универзитета, зато што су ти захтеви, чини ми се, никада разумнији. Мислим три нето зараде да не прелази висина школарине, ништа разумније, ништа нормалније од тог захтева нема, али оно што нас брине, то је невиђена бахатост и безобразлук режима, да они пошаљу неке бандите са фантомкама на главама, а да сутрадан у својим програмима кажу – група младих људи са фантомкама на главама напала је студенте. А када је група младих људи са фантомкама на главама напала режимлије, онда су то били хулигани, дивљаци и болесници, а када нападају студенте који се боре против режима, онда то више нису ни болесници, ни психопате, ни хулигани, него је то група младих људи са црним капама. Па ће те црне капе да нам уђу и у моду уколико треба да нападају неког из опозиције. Једини је проблем што ће да се називају хулиганке, уколико буду напали неког из режима. Такву врсти лицемерја, такву врсту безобразлука, такву врсту безобзирности, па тако нешто нисам видео у животу свом.

И на крају, запрепашћени смо рекацијом званичног коментатора свега што изговори Српска напредна странка, и што не изговори Српска напредна странка, Јелене Триван из Демократске странке, која је за нешто подржала НУНС. Српска напредна странка није власник ниједног канала, нити ће бити, али се радујемо отварању конкуренције, радујемо се чињеници да је могуће да се појаве још неки медији који ће да каже понеку истину у Србији, ако је тако нешто уопште могуће, а не да све буде – па „Зеку“ и „Тик-так“ контролишу Ђилас и Шапер. Ако то још излази. Па не постоје новине у Србији, не постоји телевизија у Србији коју не контролишу. Б92 директно контролише Шапер и Ђилас. Крстић директно контролише Прву телевизију. РТС директно контролише кабинет председника Републике. Шта још хоће? Шта још хоће? Све новине директно контролишу. Замислите у дану кад имате убијеног Србина, кад имате барикаде, кад имате, не знам колико убистава у Београду, главна вест је – неко ко је члан СНС-а би можда да има три сата програма на некој малој телевизији. И скочи Јеца Триван одмах да каже – е то не може. Живела демократија у Србији. Много смо се уплашили Јелене Триван и режима. Не можемо да вам објаснимо колико не спавамо ноћима од страха, од њихових претњи и од свега што су у стању да ураде. Они су готови, само што им то нико још није јавио. Они мисле да нешто можда може да их спасе. Нема случаности у политици, нема више силе која може да их спасе. Готови су сви заједно.
Изволите ако имате неко питање.

Извињавам се, 29. у суботу је трогодишњица наше странке са почетком у 12 сати у Нишу, позивамо вас све да присуствујете у великој дворани хале „Чаир“. 27. је наша слава Света Петка, сви сте, такође, позвани, посебно ви који пратите рад наше странке да присуствујете. Такође, мислим да ће бити у 12 сати, а тамо негде 12. новембра почињемо кампању за Београд, за промене у Београду и то ће бити, видећемо да ли из Хале спортова или из неке друге велике дворане, о томе ћемо вас обавестити. Мало техничко-сервисних информација на крају. Изволите, ако имате неко питање.

Сања, Пинк нисам поменуо иначе. Ионако сте трпели ударце од Ђиласа, после Небојшиног гостовања прошле недеље. Боље да ништа не говорим. Мучени Небојша је дошао и испричао да је овај опет напао некога као мачета у Калуђерици, а сутрадан уместо да се прича о насилнику Драгану Ђиласу, у свим режимским новинама насилник Велимир Илић. Шта да радите? То су ти трикови покварених људи. Значи, они су убацили своје бандите, своје батинаше полицијске да уђу са фантомкана унутра да туку децу неку и рекли су млади људи са капама. А када неки други млади људи са или без капа њих нападну, онда су то криминалци, хулигани, олош најгори и тако даље. Кажите ми да то није истина. Ево мрзите мене, мрзите нашу странку, кажите ми да то није истина. И зато, ако буде требало, ми се не мешамо у то, али буду ли још једанпут убацивали те хулигане, своје полицијске батинаше да туку студенте, онда ће морати да туку и неке јаче од студената. Али ћете видети како више неће моћи да туку никога. Као што су јуче гурнули нашу жену Биљану Стефановић Пантелић на Бежанијској Коси, жена је пала на земљу, а онда су се разбежали, нисте могли да их стигнете. Какав црни, како се зове овај Јусеин Болт, изгубио би јуче од активиста Г17 и ДС, а пошто су прво били страшно храбри да нападну и ударе жену. А онда ни Јусеин Болт не би могао да их стигне којом брзином беже. Хвала вам најлепшe.