Александар Вучић - 26.01.2012.

Они су овим показали шта ће све да чине у наредна три месеца, ово је само један детаљ којим су нацртали свима нама колико монструозну кампању су у стању да воде против оних који доносе промене. И у наредна три месеца ми само желимо да вас упозоримо да ћете слушати и да смо опљачкали златаре, да смо убили петорицу људи, ранили десеторицу, да смо не знам шта направили и то је оно што је апсолутно не недопустиво, већ што говори у каквом се стању данас налази наша земља. Ми нећемо подељену Србију, ми хоћемо уједињену Србију, Србију у којој се никада никоме, ниједном детету овако нешто неће догодити, а поготову не другој деци, тако нешто приписивати и у томе се разликујемо од режима и њихових слугу и поносни смо на ту чињеницу што се од њих у свему разликујемо. И они нас, без обзира на све то што раде, неће омести у томе послу и победићемо их убедљиво.

Желим да вам обавестим само да ћемо у понедељак већ имати састанак овде у просторијама СНС са највишом делегацијом Савеза самосталних синдиката Србије. Ми имамо циљ, задатак и обавезу да ујединимо и раднике и сељаке и пензионере и интелектуалце, све оне који желе промене у један широки народни покрет и већ очекујем да ћете следеће недеље имати нових вести о томе ко се све том широком народном покрету прикључује. Видећете да ту лавину промена нико никаквим прљавштинама неће моћи да заустави.
Изволите, за новинаре, ако имате неких питања?

Новинар: Новинар из телевизије „Свет плус инфо“, нама је забрањен приступ Председништву,  како коментаришете да немамо приступ ниједној државној установи, да нас избацују, да не можемо да узмемо изјаву ни од каквог званичника, од председника?
Александар Вучић. Поштована млада дамо, ви изгледа нисте разумели нешто, па како ви мислите да смете да питате Ђиласа колико кошта мост, па да уђете у Председништво или у неку другу институцију. Па видите, чим ја то поменем, одмах сви остали машу, знаш не мораш то ни да снимаш, сад сликај около. Дакле, да вам кажем драга млада дамо, они критикују Ким Џонг Уна, а он је суви демократа за њих. Дакле, ви мислите да питате Ђиласа колико кошта мост, или да Тадића питате где је његових 200.000 радних места, или да их питате било шта, па јесте ли ви нормални, па ко то у Србији сме да их пита!

Новинар: Па демократски је питати?
Александар Вучић: Па јесте, али на папиру. Ко то сме њих да пита, ко то сме да каже па ако сте непослушни сутра ће бити да су ваши сестрићи, ваша браћа и сестре три златаре опљачкали и четворицу убили, па се ви онда браните колико хоћете. Ја њих разумем, знате разумем у смислу њихове бахатости, осионости и безобзирности, али шалу на страну то да вам се онемогући или оно што сам видео бацање микрофона оном дечаку који је постављао питања у СССС што је извела чувена Џеси, какојој беше име, Јасмина Стојанов, али она много воли да је зову Џеси, па онда она мисли да је све и свја па може тако да баца микрофоне људима у лице. То је та врста бахатости и осионости о којој сам говорио. Издржите још три месеца и онда ће вам свима бити дозвољено да улазите у државне институције и моћи ћете да радите свој посао нормално.
Новинар: Хвала
Александар Вучић: Извините што сам био помало иронича, а у ствари некако човек од муке више не зна ни шта би им рекао. Знате, кад су ми људи који су потпуно на супротној страни рекли да ово што су видели је скандал, значи то људи просто не верују. Не верују да је то могуће у данашњој Србији, а као што видите могуће је. Али ако мислите да ћемо ми да ћутимо, ми нећемо да ћутимо, ми ћемо ово да причамо, ми ћемо то да носимо, да показујемо људима на шта су све спремни и како су спремни људима животе да уништавају монструозним лажима, или насловима, или преварама. Изволите ако имате још неко питање?

Новинар: Одакле оволико младих људи данас?
Александар Вучић: Имамо састанак после, имамо активности неке па су питали, ја сам рекао – будите, добро је, а и они да виде ускоро ће све да нас замењују па да виде како се држе конференције за новинаре и да буду успешнији и бољи од нас, што им неће бити тешко само ће морати да се науче да истрпе свашта. Изволите.

Новинар: Најавили сте састанак са СССС, а АСНС  кажу да су вас позвали на разговор.
Александар Вучић: Разговараћемо са свима, али ћемо разговарати следеће недеље и са представницима послодаваца малих и средњих предузећа. Дакле, ми нећемо разговарати са овим великим тајкунима, са великим тајкунима је власт правила договоре, са великим тајкунима је власт пљачкала државу, ми ћемо да разговарамо са представницима и послодавцима, дакле овима из малих и средњих предузећа. И то вам већ најављујем за следећу недељу и већ следеће недеље ћете видети нове споразуме, нове организације, нова удружења која ће се прикључити широком народном покрету. Нисам рекао који,али биће их. Изволите, имате ли још неко питање?

Новинар: Да ли имају проблема организаицје и удружења који желе да се укључе у тај широки народни покрет, јер видели сте како је дочекано удружење избегличких асоцијација?
Александар Вучић: Можете добро да погледате режимске новине, то су готово све новине, дакле погледате режимске новине како и на који начин реагују кад виде да се неко приближава СНС. Од Миодрага Линте не постоји нико ко боље познаје проблеме избеглица, нико, а знам их све. Замислите ви, поредите једног Милојка Будимира са Миодрагом Линтом. Милојко Будимир који је био слуга свих режима од 1999. па наовамо, од 1998. па наовамо и шта је урадио за избеглице?! Никада ништа. Миодраг Линта је један млад, способан и енергичан човек, али чим је рекао ми морамо нешто да променимо и хоћемо да променимо и хоћемо да стварно помогнемо избеглом становништву после 17 година они су рекли - еј чекај, пошто он није криминалац онда сад ти повуци ове наше што им мало Пајтић даје паре, мало им ми дајемо паре, хајде сад сваки дан на конференцијама за новинаре да кажемо нешто против Линте. У чуду се мучени Линта нашао, није ни знао шта ће да га снађе и какву ће кампању против њега да воде. Ни крив ни дужан човек остаде само зато што је изразио жељу да се направе промене у Србији. Јел ви милите да они тиме то могу да зауставе? Јел мислите да оваквим текстовима нешто могу да ураде? Могу само да и оном малом броју људи који су веровали у њих,могу то да огаде, па нису људи глупи, нису људи кретени. Они мисле да то могу, али људи ако ви мислите да неко од озбиљних људи доноси одлуку на основу њихових новина и њихових телевизија, па ми бисмо одавно престали да се бавимо политиком. Ја могу да вам кажем на прсте бројао сам сад гостовања Томе Николића и моја на РТС-у, па тачно датуме знам напамет, 7 децембра „Око“, не знам пре тога јун месец итд, Па Чедомир Јовановић који је опозиције буде кад хоће,  да не причамо о Динкићу и свима осталима. А о Тадићевим министрима они где хоће и кад хоће и колико хоће гостују.
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!