Александар Вучић - 26.10.2011.

Јуче је његово питање да ли је СНС за склањање барикада или не. СНС је за склањање Борка Стефановића и Бориса Тадића. И то је најважнији део политике највећег броја грађана Србије, целе ове земље зато што Борис Тадић и његов службеник, чиновник Борислав Стефановић, појма немају шта би да раде са земљом и са њеним грађанима. Нисмо ми они које плаћају па да ми њима одговарамо, него су они ти које ми плаћамо, те они нама морају да одговарају. Иначе, ако нас већ питају за савет рећи ћемо им од тих 500 милиона евра што на различите начине дођу на Косово и Метохију би требало да дођу. Прво нека оних 200 милиона не нестане на путу већ до Чачка, Краљева да на кажем да не стигне до севера Косова, а онда у оних 300 милиона да им се не уграђују сви њихови бизнисмени, сви криминалци који данас асфалтирају путеве по Београду, од Миљковића па надаље, а који су се повукли са Косова и Метохије, а који су данас дивни чланови успешне бизнис заједнице само зато што дилују са ДС. Е све бисмо то радили много другачије од Бориса Тадића и Борислава Стефановића поштујући Устав Републике Србије, наравно и реалност на терену, и разумевајући и глобалну слику и не сукобљавајући се са светом. Али док ми плаћамо Борислава Стефановића он ће нама да одговара на та питања, а не ми њему. Требало би неко да га научи да он није учитељица пошто му је то изгледа неостварена жеља или сан из детињства иако би требало да буде он тај који одговара на питања опозиције, али вама је јасно да власт нема никакво решење, немају никакав план и програм, јер ми питамо данас Борислава Стефановића је ли он за уклањање барикада или постављање. Пошто их је он постављао сад га питамо - за шта је сада? Тражимо од нашег чиновника, нашег зато што га ми плаћамо као грађани Србије, не он нас, ми њега да нам наш чиновник кога скупо плаћамо одговори на то питање, као и његов председник Борис Тадић.

СНС жели да укаже на чињеницу да се урушава економска ситуација у Србији и да власт у Србији свакога дана показује колико је неспособна да решава проблеме грађана. После поскупљења гаса ево стиже нам поскупљење грејања у све велике градове, а желим да вас обавестим да после првих обећања ДС и СПС да ће завршити коридор 10 у току мандата 2009. године Борис Тадић нам је то саопштио, да данас Србија по изграђеним путевима од укупно 138 земаља које су оцењиване налази се на 131 месту, па само да им честитамо на величанственим успесима у инфраструктури који су постигли и на томе што има чак седам земаља горих од нас.

Тако да то  су резултати политике ДС и СПС и Г-17+, а СНС има за све њих још једну молбу, посебно за ове лилипутанце политичке, не знам ни којим се послом баве, а мисле да су озбиљни политичари, да више не говоре да ли ће са нама или неће са нама у коалицију и да се не јуначе како неће са нама у коалицију пошто, знате, ми бисмо укинули странку кад би неке од њих звали у коалицију. Чанак каже - ја нећу са СНС у коалицију. Иди! Динкић каже он неће са СНС у коалицију. Стварно?! А ми данима чезнемо да не знамо шта ћемо. Па онда Мирчић каже исту причу коју су причали и социјалисти пред изборе - ми нећемо са СНС. Као ми бисмо њих хтели, па сад ни они неће са нама, а онда каже - али ми хоћемо са СПС,  то као што је СПС направио прошли пут за изборе. Њима да би нас победили потребно је све да уједине. Да уједине ЛДП , Грађански савез са радикалима, да ту буду и демократе и социјалисти и сви они заједно да се скупе да би можда имали један више него ми, можда. Сад су рекли радикалима - ви нећете да правите коалицију дирекно са ДС пошто ћете тад да изгубите и последњег члана него ћете ви да кажете да правите са СПС, онда ће СПС да направи уговор са ДС, као што је сад. Није СПС у Влади са СПО, не знам са ким, они су са ДС у Влади, а то што су и са овим другима,... не, ми не знамо, ми имамо уговор са ДС и тако су лепо они смислили да сви они заједнички направе један уговор против промена и сви у истом кошу. Ми им само обећавамо да се не секирају, лепо је што су они све своје рачунице направили, па поново кад саберете 14% ЛДП коалиције, 20% Дачићеве коалиције, 15% радикала, 40% ДС, они сами имају негде око 145% и ми на изборима и да не учествујемо, али нека не брину, рачун без крчмара су правили и победићемо их све заједно. И све те њихове трикове, подлости,... Јуче просто ја сам 5 сати гледао и нисам могао да верујем својим очима да је прва вест на телетексту пита Борко Стефановић  опозициону странку да ли је она за барикаде или није.
Знате, ја морам да кажем, ја сам завршио Правни факултет, у медицину се не разумем и никад се нећу разумети, али овде очигледно правници су немоћни, политичари су немоћни, економисти су немоћни, овде само неко са неким другим занимањем може да им помогне. Надам се да ће то ови људи из власти и приметити. Не знам тачно ко је тај ко може да им помогне, али из ових занимања очигледно не може.

И то вам је у Србији вест, питао човек задужен за нешто неког другог како би то да реши и онда видите где смо отишли и како и колико смо пропали. Замислите сутра да будем министар трговине или помоћник министра трговине, и да питам опозицију - а како бисте ви набавили уље да буде у продавницама?! Ви бисте рекли да нисам нормалан и с правом бисте то рекли. А они мртви озбиљни постављају то питање. Изволите ако имате неко питање?
Сутра нам је слава, добро дошли сте сви на нашу славу у 12 сати овде је сечење колача, Томислав Николић ће се обратити .У суботу у 12 сати у спортској дворани Чаир је обележавање трогодишњице СНС, затим 12. новембра је почетак кампање за Београд тако да ето то је отприлике то, сви сте добродошли сутра и сви сте позвани. То се не односи само на новинаре, то се односи и на камермане и на све људе који присуствују нашим конференцијама за новинаре

Новинар: Оно што поједини аналитичари кажу да почиње прљава предизборна  кампања, да ли власт заиста најављује нешто?
Александар Вучић: Ми смо снимили, имамо више снимака са одборницима ДС пошто су лагали, ми смо одмах рекли да ДС стоји иза оних плаката против Томислава Николића. Ми смо мислили да су они само финансијери, а да су им извођачи њихови партнери будући, очигледно радикали, али није била истина потпуна, била је највећим делом. Дакле, ДС је била извођач радова па смо снимили одборнике ДС из Новог Београда, па смо снимили и службеног возача извесног Џеку из општине Нови Београд, снимили смо их мобилним телефонима, њихове телохранитеље, Александар Шапића заједно са њима у акцији који седи у џипу са затамњеним стаклима, не излази одатле, ту седе и људи из БИЕ и полиције који треба ваљда да туку обичне грађане који би се побунили против тога што неко лепи непотписане плакате и то увредљивог садржаја, али шта да радите. То је ДС, ДС све што је постизала постизала је увек прљавом кампањом, никад ништа нису знали лепо да ураде него укради, опљачкај, а онда ове друге наружи и оцрни да би он био бољи и рекао - еј боље да ме ови пљачкају само да ови други не долазе. Увек су се тиме бавили, али истекао рок трајања. Иначе, знате, они би се жалили да их је неко псовао, да им је неко нешто негде добацио, да је негде неко нешто урадио против њих, али се они не жале и то из простог разлога зато што не смеју да признају да они стоје иза свега тога, али ми ћемо у јавности и показати те снимке да знате. Само да се зна ко је најпрљавији у Србији, ко води у ствари прљаву кампању. Требалоје одмах да нам буде јасно чим је то објављено у Ђиласовим новинама, Пресу, дан после тога требалоје одмах да схватим и схватио сам ко стоји иза тога али нисам добро разумео да су они извођачи. Али њихови активисти нешто не хрле у те акције, питајте их зашто. Изгледа им није добра атмосфера док то лепе.
Ми се тиме нећемо бавити, ми ћемо да представимо наш прогрма, ми ћемо да се бавимо будућношћу Србије и кад будемо власт, само вас молим да нам не буде одговор на свако питање - криви су ови из опозиције. Оно што је Ђулијани недавно рекао Обами - нисмо ми тебе бирали да нападаш републиканце него да нам смањиш незапосленост. То је оно што мора да нам буде мото у будућности, а не како и на који начин да кажемо нешто што ружније о нашим политичким противницима чиме се бави наш режим. Јесте ли ви приметили да има све више емисија у којима кад не знају које питање госту да поставе онда кажу па нашој власти и нашем режиму прави проблем и то што СНС неће да каже да ли је за Европу или против Европе или не знам шта све. Свако јутро ја гледам, чудим се и питам се о чему се у овој земљи ради, али шта ћете. Све полудело начисто, ваљда ће тиме да помогну својој ДС. Нико ми није рекао јесте ли питали Јелену Триван, молио сам вас да вам да истраживање јавног мњења које је повољније за њих , па је питајте да вам покаже то истраживање које је повољније од -10 за њих. Јер сам их ја частио, да будем поштен више, јер је +10 за нас, -10 за њих, али веће је разлика и био сам толико благонаклон и толико фин зато што не би да наши помисле да је готово, па сам смањио ту разлику, али је питајте да вам покаже једно у којем је мања разлика, а да је у последњих месец и по дана урађено.
Хвала што сте дошли на нашу конференцију, добродошли сутра на нашу славу, хвала још једанпут!