Александар Вучић - 27.04.2012.

Ја бих рекао да ми је веома жао што мој противкандидат није прихватио да изнесемо различита, другачија мишљења о Београду, жао ми је због тога, јер би то био допринос и развоју демократије и људи би могли да виде ко заиста има боље планове, ко заиста има боље идеје. Овако, они су показали да је за њих најбоља идеја кад вам вежу руке у рингу, а онда вас ударају  и рукама и ногама колико год могу, јер кад уложите 4-5 милиона евра  у прљаву кампању против једне странке као што су они уложили против нас, види се да они фер борбу нису ни желели.

На крају, позивам све људе да гласају за листу Покренимо Београд  зато што сам уверен да само ми можемо да победимо све режимске странке, све оне који су лоше управљали до данас, а никакав план и програм немају и морам да кажем да једини резултат којим ћемо бити задовољни је  победа без обзира на огроман новац, без обзира на неравноправне услове , без обзира шта су радили и зато молимо људе да изађу у што већем броју, да изађу на гласање зато што одлучују о својој судбини и о судбини своје деце. Мај је дан за изборе и молим људе да изађу у што већем броју да њихова мањина не победи зато што су били вреднији тога дана. Хвала свима. Изволите ако имате питања!
Хоћу још једанпут да се захвалим момцима и девојкама из ЛДП-а  што су нам ова 3-4 минута искључили музику, били су веома фер и коректни.

Новинар: Јучерашњи митинг није изазвао медијску пажњу, ваш коментар на то?
Александар Вучић: А шта да им привуче пажњу пошто нисмо имали ниједан инцидент на митингу, пошто смо имали више од 50.000 људи, пошто смо сами очистили после митинга трг и улице. Нису могли ништа да кажу, могли су то да смањују на својим телевизијама, могли су  да не објаве ништа што су и учинили , али толико су се прљаво понашали у овој кампањи, толико им је одвратна цела кампања, толико су  одвратне те њихове новине, те њихове телевизије. Данас им људи више ништа не верују, ни оно што виде, ни оно што чују од њих. Више им не верују и то и јесте њихов проблем што се плаше ћутања народа и што се плаше оног што народ зна, а то је да СНС једино може да их победи и уверен сам да ће људи гласати за промене. Они су мислили да ће да нас уплаше, да ћемо да устукнемо,  да ћемо да побегнемо. Ни најмање се нисмо уплашили. Кога да се плашимо?! Оних који су оробили земљу, оних који су опљачкали земљу, оних који су данас најбогатији у Србији и то богатство су стекли не  својим знањем, пошто су неки како бих рекао 12 година студирали, а неки су само седмицу из одбране и заштите имали и то на поклон наравно да би им увећали просек на 6,12%, са 6.0, е ти нам данас соле памет, а имају по 200 милиона евра, како су много важни, како су много битни, много паметни и успешни, таквима ћемо да се супростављамо и победићемо их. 6. мај је дивна прилика. Замислите само иста та лица, све редом их поређајте од Душана Петровића, Јелене Триван, Драгана Ђиласа, Млађана Динкића, Ивице Дачића само да та иста лица воде ову земљу у наредном периоду. То је као низ најгорих филмова страве и ужаса. Зато ја молим људе да изађемо на изборе и уверен сам да ћемо победити. Хвала вам најлепше!