Александар Вучић - 27.05.2010.

Зашто сам ово рекао? У нашој земљи су људи осуђени, многи људи на 10 и више година робије под оваквим и онаквим околностима уз прислушкиване разговоре, не увек на законит начин, уз то да су прислушкивани у ромингу, да немате базну станицу, да се не зна ко је то радио и где је била чак и могућа монтажа. Никада није било дозвољено да се изузму или издвоје из судских списа такви транскрипти, а да се тужилац не жали. Никада! Јединствен случај у судској пракси у Србији. А наше питање је да нам кажу где је то договорено, ко је договорио и да ли је реформа правосуђа имала своје учеснике седам дана пре доношења те пресуде на Палићу? Да ли су се тамо састајали адвокати одбране и тужилац, шта су разговарали, колико времена провели заједно и ко је од политичара учествовао у намештању те пресуде? После ове пресуде, овакве пресуде немојте више никог да гоните у Србији. Срушен је правни систем Србије, срушено је правосуђе Србије, немојте више никог ни да гоните и не знам шта да радите више. Кога ћете данас да гоните у Србији после овога. За шта то? И ми на крају молимо представнике режима да поштеном налазачу кофера дају и камату за све оно време и претрпљени страх и проблеме због тога што му је тај кофер одузет. Мислимо да без те камате је пропало све. Дакле, ако су већ били толико фини да поштеном налазачу врате тих 100.000 евра које је он дао подмићивањем људи у НБС, што се јасно види из транскрипата разговора као и умешаност појединих политичара, дајте нек му плати и камату да човек има од чега да живи. Боље му је оно што је изгубио што није завршио да му то одмах реше.

Дакле, реч је о безобразлуку невиђених размера, о безобзирности невиђених размера. Ми се питамо само је ли то она реформа о којој су нам причали, јесу ли то резултати реформе правосуђа, јесмо се за такво правосуђе борили?! Није проблем што је у питању цифра од 100.000 евра, па нек буде 100.000.000 евра, али су те паре биле намењене за мито. Да је то нечији поклон, да је то неко зарадио па шта то нас брига, немамо право да се мешамо у то, али су те паре биле намењене као мито. Па полиција каже да су биле обележене и да су они то хтели да се види и зато су паре ношене.
Дакле, такав невиђени скандал је не само довео у питање већ је потпуно разорио правосудни систем Србије и показао да ми немамо реформу већ ми имамо политичко управљање судовима у којима ће они који су политички неподобни пролазити ко боси по трњу, а они који су у власти и они који имају везе са Владом Србије они ће бити заштићени као бели медведи. То  са правосуђем нема ама баш никакве везе.

Што се тиче СНС ми очекујемо победу на локалним изборима у Бору и сматрамо да би то био важан подстицај за развој источне Србије, за развој дела Србије који је деценију читаву уништаван и из којег су само покушали да украду све што могу. Сви они који су у претходном периоду покушавали те да купе, те да пљачкају руду, те да не знам ни ја све ураде у руднику у Бору и ни на који начин нису желели да плате у интересу грађана дугове топлани па имате 300 милиона дуг према топлани у Бору и дуг те топлане према осталим повериоцима. Имамо толико озбиљних проблема да сам уверен да ће грађани Бора гласати за промене и за оне који нуде, ако ништа, нешто бољи живот и поштенију управу него што су имали до данас.

Наравно СНС сматра да је веома лоша одлука ЕУЛЕКС-а да се забрани улазак српским политичарима на територију Косова и Метохије. Просто, нити је та одлука спроводљива, нити је изводљива, али она је у супротности са европском традицијом и у супротности је са европским манирима и са европским нормама.
Изволите ако имате неко питање, ако не хвала вам најлепше!