Александар Вучић - 30.10.2009.

Истовремено, ја сам веома задовољан због чињенице што су моћни и важни људи у овој земљи кренули против СНС свим могућим средствима, па потегли чак и личне увреде, пошто нису ваљда имали одговоре на нека конкретна питања, али то говори у каквој је режим хистерији и то говори колико се плаше истине. Ако ме питате,  нећу лично одговарати ни Тијанићу ни његовим слугама на личне и политичке увреде, јер њихов посао није да се баве политиком, њихов посао је да се баве   грађанима, да се баве информисањем јавности, а наше је, чак и моје, иако сам ја грађанин 5. реда, зликовац, злочинац, лудак, и шта би све они то рекли, али ја плаћам претплату РТС, и као обичан грађанин, најгори на кугли земаљској, имам право да их питам како троше моје паре и како троше наше паре. Не трошим ја Тијанићеве паре, већ они троше наше паре. А њихов одговор - Вучић је овакав или онакав, у политици је супер. То тачно потврђује све оно о чему сам говорио, и ниједну више реч о томе не морам да говорим. Ми ћемо наставити да их питамо за конкретне ствари, наставићемо са конкретним акцијама, а од нас нећете чути ни једну једину личну нити политичку увреду на њихов рачун, а питаћемо их јер смо грађани који плаћају телевизијску претплату и то ћемо и наставити док са народом не одлучимо другачије, ако народ буде тако одлучио. Видећемо то тек.

Ми ћемо вам у недељу представити оно што јесте један од највећих проблема у држави Србији, а то су корупционашке и криминалне афере у неким од наших јавних предузећа. Реч је о аеродрому Београд и Југословенском аеро-транспорту, и у недељу ћете видети како се то пљачка државна имовина, како се то пљачка народна имовина, како се  руководство поставља из појединих политичких партија у та јавна предузећа, како се користе та јавна предузећа искључиво за лично богаћење и искључиво за пљачку народне имовине. Моћи ћете да процените, добићете на папиру све податке и видећете како се нико није склонио. Његови пријатељи и даље царују, владају, купују службене аутомобиле, раде шта им је воља, настављају да пљачкају народни новац. Мислим да сам рекао, али данас у Лепосавићу имамо скуп у 17 сати, и у Лепосавићу, као и у Грачаници очекујемо победу. Изволите ако имате неко питање.

Новинар: Како коментаришете то што су истовремено и РТС и ДС упутили саопштење тј. критику?
Александар Вучић: Па није било у исто време, било је дан за дан, али је било истоветне садржине. И ја сам укачио исто што и сви гледаоци, да је РТС =ДС, и добро је да су то нацртали народу. Прва реченица је била - сви ћемо се сложити да је Вучић експерт за медијски мрак, а код ових је била лицемерно да Вучић који је стручњак за медијски мрак, итд. Ок, мени је довољно то да су показали да су РТС и ДС једно те исто. Управо је то оно о чему говоримо. Дакле, то је суштина целе приче и они су само потврдили то. Али кад већ говоре о медијском мраку, морам да им  кажем да су донели 10 пута гори Закон о информисању него што је био онај у току рата. Да вас подсетим, тада су говорили како се врше беспризорни притисци на куће Курир и Глас јавности, и ми ћемо изаћи са папирима шта је тада говорила ДС, а сада за тај период у којем их ми нисмо хапсили ни дирали, већ штитили од ЈУЛ-а који је то желео да учини. Они их за тај период хапсе и говоре да је у ствари ЈУЛ био у праву. Шта да радите, то вам је кад окрећете истину! Нисам чуо да је ико од новинара  рекао да је ово Тадићев Закон о јавном информисању или не дај боже нечији други. За мене је та чињеница да је РТС=ДС била позната, али ми је врло значајно да су са тим наставили, поносан сам на чињеницу да ме такве громаде и такве величине као што су људи из ДС, људи из РТС лично нападају. То је за мене велика част и потрудићу се да то чине и убудуће. Ако имате још неко питање изволите, хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију.