Александар Вучић и Адам Шукало - 18.06.2010.

Адам Шукало: Хвала господине Вучићу. Ево ја ћу да се представим, ја сам Адам Шукало, председник СНС у РС и просто ево у уводу да кажем пар реченица. У октобру месецу се организују избори, СНС ће самостално учествовати на тим изборима. СНС је почела да делује у РС, добро се припремила за ове изборе, зато што грађани РС желе промене и ми као једна велика породица желимо да помогнемо грађанима и РС и грађанима Србије у сваком моменту у оном сегменту у којем треба да се десе промене, без обзира о чему је реч. Отворен сам за ваша питања.Толико, хвала вам.

Александар Вучић: Мислим да је наш циљ у најмању руку да можемо да будемо трећа политичка снага после ових избора у РС. Као што знате, у Србији увек једини могући резултат којим смо задовољни је да будемо први, а за почетак за ову прву годину бићемо задовољни и трећим местом у РС.
Изволите ако имате било које питање?
Ми ћемо наравно одржати митинг на Видовдан желим то да вас обавестим и од понедељка крећу велике припреме, биће присутан велики број људи. Доћи ће из околних округа и различитих места у Србији људи, показаћемо нашом бројношћу нашу политичку снагу, велику политичку силу која жели промене, која жели промене у економији, у социјалној сфери, у политичкој сфери, која жели бољи политички однос према политичким противницима од онога какав данас режим и режимске странке имају, али ћемо ми на том митингу тражити и не само указивати на наше ставове већ ћемо тражити и равноправне услове за изборе. Ми сад знамо да режим припрема изборе у марту месецу, ми ћемо тражити равноправне услове, то значи да оно што финансирају сви грађани мораће да се понаша на коректан начин, мораће да се понаша у складу са правилима професије и мораће да се поштује опозиција. Немогуће је да имате у једном Дневнику 11 министара усликаних као да не знам шта раде, а да о било којем од тих питања, иако су изречени, не буде пуштен ниједан став опозиције и оних који су заиста опозиционо орјентисани данас у Србији, јер хајде да говоримо сасвим отворено, или су пата карте или је мала предност опозиције у односу на власт.

Што се тиче свих истраживања на нивоу Србије, а ако ви имате само режим који се промовише на РТС-у, дакле говорим о ономе што би требало да буде јавни сервис, а постоје приватни партијски сервиси ДС и њених функционера, то је ствар са којом ми нећемо моћи да се помиримо. Наравно, мирно и демократски ћемо протествовати против тога, нећемо спаљивати РТС као што су они који данас управљају.

Новинар: Јел митинг остаје у Крушевцу?
Александар Вучић: Да, у Крушевцу. Добићете позиве, ми ћемо наравно за све који желе да иду обезбедити мини бусеве, аутомобиле да вам буде удобно и да можете да дођете. Мислим да ће бити огроман скуп, дакле не би да говорим да ми као велика странка доводимо по списку много људи, а колико ће доћи овако, свакако ће Крушевац бити препун људи 28. јуна.

Новинар: Да ли водите преговоре са ДСС у вези митинга?
Александар Вучић: Немамо преговоре, добродошли су, наша врата су широм отворена, наша рука испружена, а преговора нема.

Новинар: Да ли имате неку повратну информацију у вези тога?
Александар Вучић: Немамо повратну информацију, ви знате да ми никада не лажемо, ево до овог секунда немамо никакву информацију.
Изволите да ли имате још неко питање, ако не хвала вам најлепше.