Александар Вучић и Јован Ајдуковић - 21.11.2011.

Јован Ајдуковић: Хвала вам господине Вучићу. Велико је задовољство данас бити овде, јер, једноставно, ми смо данас отворили врата једном оптимизму Србима у Републици Хрватској. Ова подршка која је заиста битна за једну српску алтернативу у Републици Хрватској даје нама наду и оптимизам да ћемо учинити оне битне промене које су сигурно потребне на свим просторима, како у Хрватској, тако и у Републици Србији. Желим да врло јасно кажем - ми смо једна српска алтенатива која је морала доћи на политичку сцену из разлога што је програм Самосталне демократске српске странке који је једина добра политичка опција у Републици Хрватској, одступила и отишла од свог народа, од интереса и права, јер то је био основни програмски задатак и самим тим почела је да води интересну политику појединаца, али у служби хрватске власти што је битно одударало од темељних, основних принципа који Србима требају. Дакле, ми нисмо ти који ће се свађати и делити српске народе, напротив, ми смо управо ти који желе да објединимо српску заједницу и да реализујемо остварење свих права и интереса које Срби у Републици Хрватској имају.

Треба подсетити, Хрватска има јако добро потписане законе, али нажалост се ти закони много не примењују и зато имамо одлазак људи са тих простора, а повратак је готово немогућ. Зато ми данас потписивањем овог споразума, ове подршке, једноствано смо добили оно потребно охрабрење и данашњим даном смо ми још једну ствар направили, а то је да смо потписали споразум са Удружењем избеглица, избеглих Срба из Републике Хрватске. Добили смо пуну подршку од њих, али ми смо и дали пуну подршку управо избегличком корпусу у решавању свих битних питања, то су питања повратка, питања повратка имовине, статусних питања и све оно што је битно за српско биће у Републици Хрватској и ван ње. Политика која нас је напустила мора отићи и самим тим  потребне су нужне политичке промене,  јер у Републици Хрватској ХДЗ је странка која вероватно одлази са политичке сцене, а са њом и њени коалициони партнери. Ми желимо стати чврсто против једноумља које је упућено према нама, лицемерја и свега онога што није добро за српски народ у Републици Хрватској. Зато и овај данашњи дан сигурно ће бити један врло битан тренутак у новијој историји Срба, јер ми ћемо бити ти који ће сигурно испоштовати све оно што се од нас очекује, дакле да у потпуности реализујемо сва она права која су у међународни правним стандардима нама као сада националној мањини одређена свим актима и прописима везана за Републику Хрватску. Хвала.
Александар Вучић: Хвала вам, изволите ако имате неко питање?

Новинар: Како коментаришете ову причу о запошљавању девојке која је пронашла новац од стране министра Ивице Дачић и на шта су све спремни политичари да би прикупили поене, имамо и причу рецимо о керуши Мили?
Александар Вучић: Ја ћу у једној реченици да вам одговорим, пошто нам је ово данас тема, чак имао сам да коментаришем и Бајатовићеве жеље и честитке, али нећу данас. Дакле у једној реченици, СНС постоји да би донела промене грађанима Србије, да би победила режим, да би људи у Србији живели боље, да би видели перспективу и будућност за своју децу, а не да бисмо се ми дочепали фотеља и делили их са онима који су Србију уништавали у претходном периоду. Одговор на ваше питање гласи –нажалост, у нашој земљи политичари на власти се не баве озбиљно ни политиком, ни будућношћу ове земље нити свога народа. Једино чиме се баве то је маркетинг, ако може негде да се нешто узме и отме па да би онда још могли да краду и пљачкају и ништа више. Али као што видите и томе дође крај, па панично моле за помоћ, па хајде да нас увуку у некакву владу, али ми хоћемо –владу без њих, владу која ће да донесе будућност Србији.
Изволите, ако имате још неко питање?

Новинар: Када ће бити одржана трибина у Вуковару?
Александар Вучић: У петак, обавестићемо вас, ако будете заинтересовани и водићемо вас са нама. Надам се да ћу лично да идем, то ми је увек посебно интересантно, нарочито за хрватске медије, обожавамо се међусобно. Изволите, имате ли још неко питање?
Хвала вам најлепше, иначе текст споразума ћемо копирати и доставити свима који су заинтересовани.
Хвала вам најлепше!