Александар Вучић и Млађан Динкић - 04.07.2012.

Млађан Динкић: Хвала. Добар дан свима. Јуче смо на састанку са господином Дачићем, мандатаром за састав нове владе, договорили да координатор за прављење коалиционог споразума буде управо господин Александар Вучић, тако да се тим наших странака састао и већ је добар део нашег коалиционог споразума дефинисан. Прво се ради програмски део. За разлику од оног што смо слушали у претходних месец и по дана од Демократске странке, где се говорило о неким општим принципима које свака влада ставља у коалиционе споразуме, мислим да ће ово бити најдетаљнији коалициони споразум који је направљен у последњих 12 година, да не идем даље у историју јер не знам шта је било раније. И имаће јако озбиљан програмски садржај који ће бити, наравно, објављен чим се буде потписао.
Сад могу да кажем да смо дефинисали, да постоји неких осам сегмената у коалиционом споразуму. Најпре државна политика, економска и социјална политика, питања везана за правну државу и владавину права, борба против корупције и криминала, реформа државне управе, департизација јавних предузећа, децентрализација и регионални развој и слобода медија. То су, за сада, сегменти које смо дефинисали у споразуму. Међутим, наравно, кад се он заврши, он ће добити своју коначну форму. Ја морам да кажем да смо данас разговарали о неколико тема, али највише о великим економско-социјалним изазовима за нову владу, јер знате и сами да, према извештају Фискалног савета, који је, нажалост, касно објављен, да је буџетски дефицит за ову годину већ премашио седам процената укупног бруто домаћегог производа. За грађане који не знају шта то значи – то је рекордни буџетски дефицит у последњих 12 година. Србија никад није имала у својој модерној историји тако високу дубиозу у буџету. Ми смо се договорили да кључни део у нашем програму буде, заправо, програм фискалне консолидације. Она мора да се изврши најкасније до септембра јер, иначе, поставља се питање могућности чак исплате плата и пензија. То је, заиста, питање о којем ћуте сви у држави, а посебно они који су нас довели у овакву ситуацију. Нека одговоре они који данас воде Министарство финансија до када има пара за исплату пензија у нашој држави. Ја ћу вам то рећи онога часа када нова влада буде формирана, али ево њима сада препуштам да кажу каква је ликвидност буџета и до када је она обезбеђена. Немој да говоре о некој емисији евро обвезница у септембру, које још нису ни припремили. Колико сада има пара тренутно и до када могу да исплаћују пензије? То је питање на које треба да дају одговор.

Оно што ми намеравамо да урадимо, пре свега, имамо намеру да рационализујемо и смањимо расходну страну буџета. Државна управа мора да се рационализује, бирократија мора да се смањи и ту мора да се поднесе, у смањивању бирократије, највећи трошак ове фискалне консолидације. Такође, мора да се уштеди на јавним набавкама и договорили смо да један од првих закона који ће ићи у Народној скупштини, након јавне расправе, буде управо закон о јавним набавкама. Српска напредна странка је, као што знате, предложила своју верзију закона, ми такође имамо неке предлоге. Међутим, заједно са стручном јавношћу, са Европском комисијом ћемо доћи до коначног текста и надамо се да ћемо моћи већ од септембра да у скупштини усвојимо тај закон. Такође, договорили смо се да се иде са радикалним укидањем парафискалних намета и такси. Дакле, Србија тренутно има преко 258 намета и такси кије оптерећују, пре свега, занатлије, мала предузећа, средња предузећа. Све што је непотребно биће укинуто, а оно што постоји у другим земљама биће смањено на ниво који је у тим земљама. Такође смо се договорили да се измени систем плаћања ПДВ-а тако да се за мала и средња предузећа ПДВ плаћа тек кад се роба наплати, а не фактурише. Да будем прецизан, за сва предузећа која имају годишњи промет до 100 милиона динара важиће ово правило, а онда ћемо сагледати ефекат те мере, и ако он буде позитиван, можемо постепено подизати тај праг. Такође ћемо подићи цензус за улазак у обавезан систем ПДВ-а за мала предузећа, јер желимо да суштински ова наша фискална консолидација највише помогне управо најмањима, занатлијама, малим предузећима, средњим предузећима, док суштински терет консолидације ће највише сносити велика предузећа.
Што се тиче других ствари о којима смо разговарали, неопходно је да се донесу антикризне мере за српску привреду. Српска привреда је тренутно неликвидна и мора се најпре стабилизовати, наравно буџет, а затим и донети програм антикризних мера како би се помогла ликвидност српских предузећа и, наравно, обезбедила одговарајућа средства за инвестиције. Наравно, подразумева се да морају да се обезбеде једнаки услови за све и у том смислу предложићемо увођење строге буџетске дисциплине тако што ће Пореска управа преузети контролу нерегистрованих предузећа и стварати суштинску равноправност на тржишту, односно одстрањивати нелојалну конкуренцију.

Ја морам да искористим ову прилику, пре него што ви поставите питања, да се осврнем на једну изјаву Бориса Тадића везану за јавне финансије, он је у једном интервјуу који је јуче објављен навео да моја странка има значајно искуство у, како каже, креирању буџетског дефицита. Ја бих желео да подсетим господина Тадића да сам био министар финансија у периоду од три године, од 2004. до 2006. године када је Србија имала суфицит први пут и једини пут у историји, од два процента бруто домаћег производа. За разлику од тога, његов министар финансија, а и премијер касније, Мирко Цветковић направио је рекордни дефицит од чак седам процената бруто домаћег производа. Нису министри одговорни за прављење дефицита, него премијер и министар финансија. Не може министар одбране, министар привреде, министар културе бити одговоран за прављење дефицита. Чему служи онда министар финансија? Је ли он то протоколарна личност? Ми не желимо да у новој влади буду протоколарне личности и фикуси. Желимо да то буду одговорни људи који су спремни да преузму одговорност и који не крију истину, ни својим колегама нити народу. У том смислу морам да кажем да је јако занимљива изјава Народне банке Србије која је јуче, тек јуче, скренула пажњу наводно и забринутост парламенту на стање у јавним финансијама. Кажу, прекршен је Закон о буџетском систему јер је јавни дуг прешао границу од 45 процената. То се десило одавно. Ја постављам питање гувернеру шта је чекао до сада, зашто је ћутао? Је ли чекао да се види да Тадић неће бити премијер? Је ли он политички гувернер или независни гувернер? Сад је смогао храброст да народу каже оно што смо знали још почетком године. Нека каже када је јавни дуг прешао 45 одсто! Да ли ће неко одговарати за прекршај закона? Јавни дуг је далеко изнад 50 одсто већ у овом тренутку. А 45 је прешао већ одавно. Тек јуче званично наводно гувернер говори да постоји проблем и онда констатује да постоји раст проблематичних кредита. А ја га питам шта ради супервизија Народне банке Србије? Зашто омогућава Развојној банци Војводине да се рекламира на телевизијама, а има дубиозу од 150 милиона евра? Је ли хоће да направи нову Агробанку од ње? Шта је радила са Агробанком? Ко ће да одговара за Агробанку? Ко је штитио Агробанку да се не прогласи ово стање онда када је требало? Народ мора да зна истину. Депоненти трпе, иако нису они за то одговорни. Неко мора за то да одговара. Биће веома занимљиво видети како је то пословање било Развојне банке Војводине и да ли је она била развојна ако је направила толику дубиозу. И како то да баш усред изборне кампање се врши њена докапитализација, према мојим информацијама, од чак 50 милиона евра да би се макар закрпила делимично рупа. Ако неко жели да говори нама да смо ми мајстори за креирање дефицита, нека прво погледа своје двориште и нека каже истину.
Још једну ствар је Тадић рекао која није истинита, каже прво да имамо значајна искуства у креирању буџетског дефицита, друго да имамо још значајнија искуства у обарању влада. Па баш је Тадић жив пример да му је Влада трајала четири године. Ко је његову Владу оборио. Ја могу да разумем његову емоцију, срџбу због тога што је сада у стању у коме се налази. Међутим као психолог би морао знати да не треба кривицу за сопствену одговорност пребацивати на било кога другог. Јер ако је неко оборио Тадића он је сам себе оборио. Кад буде то схватио онда ће поново постати добар политичар. Дакле, мора признати сопствену грешку да види где је погрешио, да је имао апсолутну власт у последње четири године, а да је поставио послушног и неспособног човека за премијера и министра финансија који је искреирао највећи буџетски дефицит у српској историји, од 7% бруто домаћег производа, како каже Фискални савет, а тек ћемо видети колики је стварно када овде дође једнога дана ММФ. Јер неко треба са стране такође овде да каже Србима исто, што је катастрофа.  Хвала вам.

Александар Вучић: Ја бих ако немате ништа против имао само једно питање за господина Тадића, дакле видео сам да је председник Демократске странке  рекао негде да су тајкуни против њега и да тајкуни желе формирање владе СНС-СПС-УРС. Па ја имам просту ствар, питам све вас, све вас овде, и питам Бориса Тадића, да каже име и презиме тајкуна који је имао утицај и на Српску напредну странку и на Александра Вучића. Једног, једно име нека каже и ако га не буде био стид да каже то име ја нећу бити у влади, а неће ни Српска напредна странка бити у влади. Он је био тај који је стварао тајкуне и направио најмоћније тајкуне, од потпредседника Демократске странке, а ево ја му нудим да каже име једног тајкуна који има било какав па и најмањи утицај на нашу политику. Или да се јавно извини и чекам одговор Бориса  Тадића. Изволите ако имате неко питање.

Новинар: Господине Вучићу, да ли ће преговори око владе потрајати из разлога што имамо изјаву протеклих дана господина  Мркоњића како не жели да говори о сарадњи ако се Велимир Илић јавно не извини госпођи Бекути. То је једна ствар, а друга ствар је видели смо данас финансијску ситуацију па се поставља питање исплата пензија и плата, а онда имамо одлазак бившег министра Вука Јеремића на годишњи мандат у Њујорк који ће коштати грађане Србије седам милиона.
Александар Вучић: За Српску напредну странку је апсолутно неприхватљиво да неко изнајмљује стан за 15 хиљада долара о трошку нашег народа, да неко троши 30 хиљада евра на месечном нивоу. То у овом тренутку држава Србија и грађани Србије не могу да плаћају. А о нечијој бахатости и осионости не желим ни да говорим. Што се тиче Ане Бекуте и спекулација по новинама поновићу једну ствар, сувише озбиљно доживљавамо људе са којима радимо да бих на тако нешто могао да одговарам. А понекад ми се чини да неки људи не разумеју баш најбоље ни своју ни туђе позиције. Било би добро да мало озбиљније погледају ствари. Изволите.

Новинар: Господине Вучићу јуче смо чули од господина Дачића он је дао врло кратак рок, следеће недеље скупштина, већ недеља иза тога влада, а ви сте данас рекли да неће ићи ни брзо ни лако. Шта то значи?
Александар Вучић: Није питање проблема. Ми имамо много ствари које морамо да урадимо, тај коалициони споразум који правимо мора да буде озбиљан, мора да буде темељно урађен, и како сте чули више ствари и од господина Динкића и оно о чему смо говорили овде пре два  дана много тога хоћемо да се стави на папир. Ако бисмо 80% од овога што смо овде рекли успели да испунимо за неколико месеци, ја мислим да би грађани били задовољнији па чак и они који не гледају са благонаклоношћу на било коју од ових странака. Дакле, много тога остаје да се уради. Ако тако каже мандатар, он то вероватно најбоље зна. Ја просто имајући у виду обим посла нисам сигуран да ће то баш том брзином да иде, а да жеља постоји то је у реду.

Новинар: Јел ви остајете при вашој процени да ће то бити 24.јул?
Александар Вучић: Ви знате да ја тешко мењам своје процене и не излазим у јавност док добро не одмерим оно што кажем.

Новинар: Господине Вучићу, када већ имате овако детаљне тезе коалиционог споразума, да ли Српска напредна странка у потпуности искључује велику коалицију напредњака и демократа? И ако можете да нам кажете шта вам је господин Рикер јуче рекао у разговору.
Александар Вучић: Разговарао сам са господином Рикером дуго, сат и четрдесет минута, а о садржини разговора не могу да кажем ни једну једину реч, јер такав је договор а ја договоре поштујем. Договорио сам се са господином Рикером да се не излази у јавност и да ни једну реч не разговарамо о томе о чему смо разговарали.

Новинар: А коалиција са демократама?
Александар Вучић: Није реална.

Новинар: Пошто сте поменули те тајкуне, Ви сте у вашим изјавама рекли да су постојали некакви тајкуни који су покушали у СНС да прогурају неке људе. Да ли бисте могли да нам кажете имена тих људи?
Александар Вучић: Приватне разговоре не преносим никад и то сам већ рекао, али за разлику од других ти и такви покушаји нису имали успеха, никаквог утицаја. Ја сам вам то рекао и ја вам то гарантујем. Гарантујем то грађанима Србије пре свега. Не новинарима. Гарантујем грађанима Србије пре свега зато што нећу да потценим 25% грађана Србије који су своје поверење дали овој странци, а да после тога ми размишљамо о себи. Нисмо ту да размишљамо о себи, нисмо ту да размишљамо о томе како ћемо ми лепше да живимо, да имамо скупоценије ташне, машне, аутомобиле и више телохранитеља, већ да урадимо нешто за народ. Ако може може, ако не може ником ништа. Можда сам ја тежак човек, можда сам овакав, можда сам онакав. Знам да никада нико од њих ни динара није дао, а ево ја питам господина Тадића, дакле ја мислим да има најбољу могућу понуду, само нека изговори име човека за кога мисли да има утицај на мене.

Новинар: Исто питање ако могу да додам, само питање за господина Динкића, Веља Илић је у неким новинама  рекао да ви нисте позвани да кадрирате у влади и да можда неко на Вас врши утицај па је и он поменуо неке тајкуне.
Млађан Динкић: Нисам ја позван да кадрирам у влади, али немам обавезу да учествујем у влади ако нисам задовољан програмом владе и ако сматрам да кадровски састав владе у неким битним сегментима би био такав да та влада неће бити успешна. Значи, нећу сигурно кадрирати у влади. Ја уопште не морам да будем у влади, наша странка не мора да буде у влади. Ми математички нисмо неопходни никоме да формира владу. Ми смо задовољни што су нас звали, јер је то признање за наш рад, за наше резултате. Јер објективно каква год да се овде влада формира могла је да се формира и може да се формира без Уједињених региона Србије. Никоме нисмо дужни, а што се тиче овог питања за тајкуне, па ја мислим да је господин Тадић требало ипак мало да се преиспита, можда он није добро информисан, што би рекли није добро обавештен, али изјава да се за време мандата његове Владе, ни један тајкун од државних пара није обогатио је у најмању руку смешна. Нека погледа само неколико сектора у држави па ће да види, нећу ја о томе да причам, цела јавност зна.

Новинар: Да ли би вам господин Илић сметао на месту министра пољопривреде, пошто сте рекли да неће бити?
Млађан Динкић: Не, ја сам само рекао то зато што сам чуо тако. Нема других разлога.

Новинар: Рекли сте малопре да нећете о детаљима састанка са господином Рикером, да ли је некоме, било коме а пре свега из  Сједињених Америчких држава споран Ивица Дачић као премијер?
Александар Вучић: Не могу да коментаришем ни на који начин оно о чему сам разговарао са господином Рикером. Ниједну реч не могу да изговорим зато што кад се часни људи нешто договоре то морају да поштују. Ја то нисам урадио и ниједним новинама нисам јавио шта је било и како је било. То могу да кажем пред својим пријатељима. Имао сам разговор поводом састанка са господином Рикером, тражио сам састанак са председником Републике, тражио сам два састанка са председником Републике и имали смо та два састанка. То је све што могу да вам кажем.

Новинар: Кажете - не иде лако, да ли постоји нека тачка спорења између вас и господина Млађана Динкића?
Александар Вучић: Никада озбиљне ствари не иду лако. Наше странке су различите, наше странке нису странке чији ће руководиоци да се грле и љубе. Наше странке нису сарађивале, а камоли да су биле у некаквим ближим односима. Ми смо разговарали као рационални људи о ономе шта нам је чинити и како да направимо нешто у Србији што може да донесе резултат. На то смо се преокупирали и сву своју пажњу пребацили.

Новинар: Значи све сте заборавили?
Александар Вучић: Није питање заборава, нико није заборавио,  нити заборавља господин Динкић нити заборављам ја, али гледате шта можете да урадите. Ако мислите да неко треба да пише покајничка писма или не знам шта, па сада треба да направимо журку и да се грлимо ко Тадић и Мрка, не пада нам напамет.

Новинар: Да ли је тачно да ће СНС своје редове да појача са неколико људи из СРС са Александром Мартиновић, Марином Рагуш...?
Александар Вучић: Не знам, просто не мислим да је то сад тема. Са Мартиновићем сам разговарао, не мислим да је то тема за данас, а што се тиче неких других наслова по новинама само бих ако ми дозволите то да коментаришем око чињенице да СНС нема кадрова - ја мислим да све странке заједно у Србији имају проблем недостајућих добрих људи, све странке заједно у Србији, а тај проблем неки виде код нас. Рећи ћу вам зашто. Зато што смо веома одговорни у избори људи на високе функције. Можемо да поставимо 300.000 људи који неће бити слабији од оних које сте већ видели, али желимо да то буду најбољи људи и ја сам сигуран да кад будете видели министре и људе из СНС да нећете имати реч да кажете, а ми смо истовремено спремни да прихватимо за важне државне функције и стручњаке и људе који не припадају овој странци не зато што негде некога немате, за све ћете да нађете, јер ја могу да вам упоредим са сваким министром и да кажем имаћемо од свакога бољег, већ зато што желимо да размишљамо о земљи и зато што желимо да остваримо резултат. Сувише озбиљно питање је формирање владе да би се лицитирало именима која иначе нису тачна и да би се то људима представило - ево зашто ће да буду лоши, или ево какви су па не могу ништа да направе. Сачекајте људи као бога вас молим, сачекајте само да видите резултате. Ја не знам ко ће да нам буде у овом тренутку министар за рад и социјална питања, али сам прочитао десет кандидата у новинама. Просто нема никаквог смисла! Неки људи полазе од себе, ауто пројекција је чудо, е ми бисмо само о томе размишљали како да поделимо плен а пошто су сви други гори од нас онда су и они сигурно на тај начин размишљали. Не, нисмо. Ово за нас није питање поделе плена, сувише тешка и сувише озбиљна ствар је за СНС да бисмо се играли са тим.

Новинар:  Господине Динкићу, Ви се препоручујете за министра финансија како ћете ви исплаћивати плате и пензије од септембра?
Млађан Динкић: Ко вам каже да се ја препоручујем? Да ли сте видели иједног страначког функционера који трчи сада да буде министар финансија у ситуацији када нема пребијене банке у буџету. Не само да је нула него минус 175 милијарди динара, знате ви шта је то! Грчка је имала минус 12% а Србија је на минус 7 а била је плус 2 кад сам оставио буџет. Који лидер странке хоће да буде министар финансија? Питајте да ли ико хоће! Значи, није да се препоручујем, нико неће. То је једна ствар, друга ствар како ћу то направити, видећете ако будем то био.

Новинар: Да ли је за вас прихватљива организација министарстава  по моделу који је предложио господин Вучић, да не буде више феудална подела него да министар долази из једне, а државни секретар из друге странке итд слојевито?
Млађан Динкић: Апсолутно јесте и  хоћу да још једну фарсу у медијама разбијем, а то је да наводно нисам тимски играч што такође су спин доктори из ДС радили на томе више тих фарси да о мени направе, односно неистина. Нисам био тимски играч у прошлој Влади, јер није постојао тим. Да бих био тимски играч мора да постоји тим, мора да постоји неко ко води тај тим, не можете играти сами по терену свако да трчи за себе. Наравно да  јесам тимски играч и имам многоструки мотив да докажем свима онима који су говорили да нисам тимски играч, свима онима незналицама које су направиле овакву дубиозу да Србија може другачије, јер мене су питали, иако нисам био министар економије зашто су оволики намети, мене су питали зашто је дубиоза у буџету као да сам ја министар финансија иако нисам 6 година министар. Премијер Цветковић министар финансија из ДС већ 6 година гувернер из ДС све финансијске токове новца контролише ДС у последњих неколико година, а мене сви питају зашто је овако или онако, ја сам крив за фискалне рачуне итд иако се 6 година не бавим тиме. Имам велики мотив, снажну мотивацију да покажем и грађанима Србије, а и онима који су говорили о мени разне неистине заправо да може да буде ипак боље тако да време ће показати.

Новинар: Значи бићете министар?
Млађан Динкић: Не, ми не знамо, када се формира влада мандатар је тај који треба да саопшти имена свог кабинета, нисам ја тај.

Новинар: Пошто говорите све време о уштедама,  помињали сте укидање агенција, великог броја агенција па ме интересује по ком критеријуму које уштеде очекујете и у ком року?
Александар Вучић: У најкраћем могућем року, тимови раде на томе. Када говоримо о агенцијама говоримо о агенцијама, заводима, бироима, саветима, дирекцијама, дакле свему ономе што постоји да би упошљавало партијске кадрове. По том критеријуму, ако је постојање те агенције апсолутно нецелисходно због чега би та агенција постојала - да би запошљавала људе из једне, друге или треће странке. Због тога нам те агенције нису потребне, а не зато што имамо нешто против тих  људи. Са друге стране ћемо расходну страну буџета да растеретимо и да обезбедимо уштеду новца, а толико нам је то потребно у овом тренутку.

Новинар: А шта ћете са тим људима који су до сада радили?
Александар Вучић: Какво је то лицемерје људи из ДС који доведу своје партијске кадрове, ставе их тамо, а онда вас терају да кажете како ћете тобоже да их отпустите да би онда вест медија ДС била - кренућемо са отпуштањем, а ја желим да кажем следећу ствар: оних којих нема и оних које постоје, а имају неког смисла ти ће остати, а оно што нема никаквог смисла, оно очему је једини смисао – дођи, седи и узми паре, па направили су за ауто-путеве не две него три фирме су направили не зна се ко више ради и гради ауто-путеве, да би на једном имао контролу СПС, на другом  би имала ДС, а чему то, коме то треба, је ли то нама потребно, је ли то потребно привреди да то издржава још даље. Кад нагласимо да ћемо да кренемо у реформе – аха, сад ћемо да вас нападнемо зато што ћете да отпустите неког партијског кадра, да кажемо да нећемо то да радимо рећи ћете они су демагози, они ће да наставе исту политику, а никада реформе неће да предузму. Да, предузимаћамо храбро реформе и то је смисао уколико желимо да направимо владу, уколико не желимо да направимо владу нема потребе да причамо о било чему.

Новинар: Ако неко од тих непотребних  људи буде из Г17 хоћете и њих да отпустите?
Александар Вучић: Без икакве разлике. Ако ме питате да ли ћемо да се обрачунавамо са корумпираним људима из СНС буде ли их било, буду ли им лепљиви прсти ја вам гарантујем то,  а сад имам још једно питање, пошто сам свашта читао у изборној кампањи. Питајте данас Бориса Тадића само вас молим да га добијете после овог интервјуа, може ли да каже да је неко од нас, питам пре свега за СНС, јер је нашу странку ставио на прво место нека каже ко је непоштен, посебно нека каже за мене ако може да не провоцирам друге људе и да не говорим у њихово име, довољно ће ми бити да Борис Тадић каже да сам непоштен, ја ћу рећи у праву је Борис Тадић. Само нека каже Борис Тадић.

Новинар: О чему сте разговарали јутрос са председником Николићем, ако може то да се зна?
Александар Вучић: Не може да се зна, рекао сам да сам тражио аудијенцију код председника Републике, разговарао сам са председником Републике, не може да се зна зато што сам вам рекао да не желим да говорим о томе

Новинар: За господина Динкића, да ли сте тајкунско дете пошто нисте малопре одговорили како је Велимир Илић рекао?
Млађан Динкић: Знате шта, да ли сте се икада запитали како је могуће кад 12 година ево пролази без обзира да нисмо никоме потребни јел икоме пало напамет да ми знамо нешто да радимо, јел икоме пало напамет да неко треба да се пробуди у пола осам да устане и да ради. Није министар само онај који даје изјаве у медијима него има и оних који иду у рудник, односно у министарство и ураде  нешто конкретно, доводе Фијат, сређују банкарски систем, ваде дубиозу, обезбеђују паре за пензионере. Не постоји човек у овој земљи, тајкун не тајкун који може мене да купи. Нема таквог, зато сваком човеку могу да кажем све  у лице, и овом човеку сам говорио све у лице, и Тадићу, и Коштиници, и коме год. Зашто? Зато што ме буквално, знате ону песму Партибрејкерса „Бити исти, бити посебан, бити само свој“, то је то, ко није разумео Цанета не разуме ни друштво.

Новинар: Како ћете решити то са господином Илићем?
Млађан Динкић: Није то мој проблем, ја сам само пренео оно што сам чуо и прецизно сам рекао. Велимир Илић је био и у Влади Војислава Коштунице и у Влади Бориса Тадића, већ два пута је био министар и у Влади Тадића и Коштунице, овде је било питање да ли ће бити министар пољопривреде. Ја сам чуо да неће, само сам то рекао, ништа више.

Александар Вучић: Немате више питања, хвала најлепше.