Марко Ђурић - 02.10.2011.

Да ствар буде још много гора, Србији прети и други талас економске кризе, а процене говоре да би до краја ове године 12.000 привредних субјеката могло да оде у стечај, што би могло да доведе до више десетина хиљада нових отказа. СНС сматра да је крајње време да неко преузме политичку и моралну одговорност за овакво стање у економији, да се подвуче црта и стави тачка на безглаво задуживање које земљу не води никуда.

Ми сматрамо да задуживање које је основна ставка политике власти представља одузимање будућности грађанима Србије. Ово је опасан изазов за ову, али и за будуће генерације, дугови које Влада прави и данас доспеваће у годинама и деценијама које су пред нама. Лишавају Србију економске перспективе и због тога СНС енергично апелује на Владу Србије да прекине политику задуживања грађана. СНС сматра да је државна политика доживела крах и ћорсокак и у другим областима живота. И због тога данас нема исправнијег и нема часнијег корака који Влада може да предузме од подношења оставке. Политичке промене у земљи једини су начин за излазак земље из кризе.

Такође, желео бих да се кратко осврнем и на дешавања којих смо сведоци претходних дана, дакле сведоци смо покушаја да се дискусијама о разним периферним питањима скрене пажња са главних политичких и економских проблема у Србији и приметили сте да СНС није желела да учествује у овој дебати и да тиме нисмо желели да дамо свој допринос скретању теме са главних политичких питања и економских проблема који муче грађане Србије.
Уколико имате било каквих питања, ја сам спреман да одговорим. Ако не, најлепше хвала што сте дошли на нашу конференцију!