Марко Ђурић - 15.01.2012.

СНС не може да жмури пред чињеницом да је само у периоду од 2002. до данас уништено више од 65% приватизованих фирми, када кажем уништено то значи да су те фирме у стечају или су већ ликвидиране. У овом процесу без посла је остало више од 800.000 индустријских радника, а одговорни за то седе у врху власти у Србији. Они који седе у врху власти у Србији послали су наше очеве и мајке, послали су нас у редове испред Националне службе за запошљавање и уколико желимо да у Србији коначно променимо дошло је време да њих пошаљемо у ред испред Националне службе за запошљавање. Три и по године од формирања ове Владе, седам и по година од преузимања одговорности од стране Бориса Тадића као председника Републике за стање у држави и дванаест година од уласка у власт ДС време је да кажемо – доста! Грађани Србије не желе да прихвате и не желе да даље наставе са ситуацијом у којој политичко-пословна класа обликује наше животе и обликује Србију по својој мери.

СНС са свим својим потенцијалима као покрет који окупља највећи број младих,  образованих и способних људи спремна је да преузме одговорност за стање у земљи, спремна је да једном заувек у историју пошаље политичку пословну класу која је нашу земљу довела на најниже дно у њеној модерној историји. Колико јуче Европска комисија објавила је податак да је Србија забележила историјски рекорд откад трају мерења по стопи незапослености. СНС сматра да је питање незапослености витално и егзистенцијално питање за грађане у Србији. Императив политике СНС ће бити - више посла за Београђане, више посла за све грађане у Србији, али да бисмо до тог циља дошли морамо да сменимо оне који су нас лишили свега онога што је овај народ заиста у великој муци, без икаквог претеривања и патетике, чак и у зноју и крви, стицао претходних деценија.

Дакле, одговорност за злоупотребу у приватизацији мора да буде утврђена, одговорност лежи у самим врховима власти и након смене ове власти на изборима биће процесуирани и кривично гоњени сви они који су одговорни за то што су  разарањем наше економије лишили ову земљу садашњости и будућности.
Ја вам се најлепше захваљујем, уколико имате било каквих питања ја сам спреман да одговорим. Уколико не, најлепше вам хвала што сте по овом леденом дану дошли на конференцију СНС, уз наду да ће ипак вредети то што говоримо свакога дана.