Марко Ђурић - 18.12.2011.

Истовремено, СНС обавештава јавност да неће правити никакве компромисе са корумпираном политичком класом у Србији, ни пре ни током ни након избора. Главни политички циљ СНС на наредним изборима јесте да развласти Демократску странку и групу тајкуна, контраверзних пословних људи и свих осталих који чине корумпирану политичку елиту која Србију вуче на дно последњих не само десет него и заиста пуних 20  година. СНС оцењује да крајње цинично и шупље одзвањају речи председника Републике о наводној бризи за људе, односно о људима као највећем ресурсу Србије. Ако имамо у виду да ове речи долазе од стране председника странке која Србију води у периоду у коме су грађани по животном стандарду дошли на само зачеље Европе. Истовремено, осврћући се на ову изјаву не можемо а да се не запитамо да ли су за председника Тадића људи највећи људски ресурс у том смислу што је Србија највећи извозник младих образованих људи са више од 30 000 младих и образованих људи који  напусте Србију сваке године. Србија је, као што знате, по свим релевантним показатељима друга земља у свету по одливу мозгова одмах иза Екваторијалне Гвинеје. То није податак којим би било ко у Србији требало да се поноси. Брига за људе не подразумева бригу за своје људе, не подразумева бригу за своје сараднике и привилеговану политичку класу око себе. Брига за људе подразумева бригу за оног запостављеног и пониженог обичног грађанина Србије који од ове Владе није видео апсолутно ништа сем патње и неправде. Ово није само политичка оцена, ово је и економска и морална оцена имајући у виду да се Србија данас са више од 700.000 људи који живе испод доње границе сиромаштва, по критеријумима Уједињених нација, налази на апсолутно првом месту у Европи по сиромаштву њених грађана. Уколико имате неких питања ја сам спреман да одговорим.
Наравно и једна по мало шаљива опаска, наиме чули сте да су господин Палма и господин Дачић за себе утврдили да су Ћави и Меси српске политике, ми им признајемо шампионску титулу, али у давању аутоголова, аутоголова за Србију и интересе Србије.

Новинар: Став СНС око предизборне коалиције, да ли је дефинитивно немогућа коалиција са Дачићем, да ли је ствар запечаћена дефинитивно?
Марко Ђурић: Са ове говорнице више пута је дат експлицитан одговор на то питање, дакле званичан став СНС је да наш главни изборни циљ да развластимо корумпирану политичку класу чије је оличење Демократска странка и тајкуни окупљени око ње. Ми смо потпуно посвећени борби за промене и спремни смо да у опозицију пошаљемо целокупну владајућу коалицју. Дакле, ми на ове изборе излазимо да бисмо победили све из владајуће коалиције.