Марко Ђурић - 25.03.2012.

Српска напредна странка упозорава да је Влада у претходне четири године акумулирала више од пет милијарди евра губитака у јавним предузећима и да у овим предузећима готово и искључиво руководи партијску кадар. Последице овога су корупција и неефикасност . Од 719 јавних и комуналних предузећа у Србији којима руководи 8 242 директора, веровали или не, више од 80 % имају чланску карту  неке од владајућих странака, а ни један једини није изабран на јавном конкурсу, већ су сви постављени. Ово само јесте једна слика у прилог тезе да су јавна предузећа у Србији део механизма за прање и преливање новца грађана Србије. Јер како заправо тај механизам функционише? Јавна предузећа својом неефикасношћу, корумпираним  пословањем стварају губитке, а онда се ти губици надокнађују новцем грађана Србије, надокнађују се новим задуживањем сваке године и тај новац се прелива, дакле, на рачун свих грађана и на рачун задуживања, у приватне џепове људи блиских владајућим  структурама. Ово је, дакле, једна мала илустрација тога како изгледа партијска држава у Србији, како изгледа корупција у Србији. Српска напредна странка ће извршити детаљно и темељно реструктурирање јавних предузећа, ревизију њиховог  пословања. Ми знамо да у Србији постоји неколико десетина афера величина Колубаре која нису ни такнуте , нису ни започете њихове истраге и њихово преиспитивање. Ми смо спремни да се ухватимо у коштац са тиме и, верујте, ово ће бити начин да осим Закона о јавним набавкама који смо предложили, будућа влада, наша влада, реализује озбиљне уштеде и реализује прве озбиљне економске кораке напред и створи предуслове за бољи живот свих грађана.

Српска напредна странка ће у коалицији са грађанима Србије променити Србију на наредним изборима, поразићемо корумпирану политичку класу чији је предводник Демократска странка, која у овој камањи не излази са апсолутно било каквим новим програмом, не излази са новим кадровима, већ са истим, старим, корумпираним, и нама свима добро познатим, неспособним лицима. Једина њихова  порука  у овој камањи коју желе да нам поруче је да су сви политичари у Србији исти као они, па да на тај начин обесхрабе грађане да се боре за промене, али верујте то неће успети. Грађанима Србије је доста тога, да гледају како Србију воде најгори и најкорумпиранији политичари које Србија има. Грађани Србије су спремни да на овим изборима доведу до промена, а Српска напредна странка само је катализатор тих промена. Ова наша странка није сама себи циљ и нама долазак на власт није искључиви циљ, него нам је превасходни циљ да променимо Србију, дакле то је циљ нашег доласка на власт, не само зато да бисмо сменили оне који су до сада били на тим местима.
Ја вам се најлепше захваљујем . Уколико имате било каквих питања, ја сам спреман да одговорим. Уколико не, најлепше хвала што сте дошли.