Марко Ђурић - 29.01.2012.

Економска транзиција у Србији, коју је политичко пословна класа, чији је ова Влада само један део, спроводила у претходних 11 година, имала је поражавајуће и црне резултате. Просте бројке говоре о томе. Ако погледамо податак да је Србија само у прошлој години на име дугова преузетих у претходних неколико година, морала да исплати 635 милиона евра, да ће у овој години та бројка премашити милијарду евра, а да у наредних пет година јавни и приватни дуг Србије, односно, обавезе које доспевају до 2018. године износе чак 17 милијарди евра, онда је јасно да ова власт и ова Влада, гура Србију и њене грађане и њену будућност у бунар без дна.

Српска напредна странка скреће јавности пажњу и на чињеницу да у овом тренутку у Србији у производњи ради само 17% запослених радника, да од укупног броја запослених, чак 535.000 ради у различитим облицима јавног сектора и да је та бројка три пута већа од просека у Европи и у земљама у региону. Ова економска политика је неодржива и она је за директан исход имала пар стандарда грађана од 60%.

Српска напредна странка констатује да промене у Србији и решеност грађана да поврате контролу над доношењем политичких одлука нико и ништа не може да заустави.
Српска напредна странка, као највећа опозициона странка, на следећим изборима, предводиће широки народни покрет за промене који ће осигурати да институције у Србији поново профункционишу, да ауторитет државе Србије буде повраћен, да се одговорност у Србији коначно назове правим именом и да сви они који су одговорни за све оно ружно што нам се дешавало у претходних 20 година, буду суочени са политичким и правним консеквенцама своје владавине.
Ја вам се најлепше захваљујем и отворен сам за сва ваша питања.
Иначе, ову конференцију смо такође могли да одржимо испред неке телефонске централе, с озбиром на то како и колико се Влада састаје. То је само још један од показатеља неозбиљости и непоштовања институција.

Новинар: Шта очекујете....
Марко Ђурић: Српска напредна странка сматра да су власти директно довеле до тога да у Србији без посла остане 800.000 индустријских радника и не очекујемо апсолутно ништа од економских потеза Владе ни у наредном периоду.
Уколико немате додатних питања, ја вам се најлепше захваљујем што сте, по овом леденом дану, присуствовали нашој конференцији за штампу.