Мр Небојша Стефановић - 05.03.2012.

Дакле, ради се о огромној пљачки  Београђана на коју до сада нико није реаговао иако је било довољно доказа, папира, фактура који су указивали на пљачку која се овде спроводи. Ми имамо показатеље који говоре о томе како се власт у Београду и власт у Србији односи према својим грађанима и коликоје способна да решава економске проблеме. Незапосленост у региону, када погледате у односу на друге државе у региону па чак и у односу на Грчку о којој се говори као најгорем примеру упослености у читавој Европи имате ситуацију да је данас незапосленост у Србији достигла 25%, а да је у Грчкој 18,8%, имате ситуацију да је незапосленост у Београду у односу на све друге градове у региону 24,7%, када томе додате и податак да је запосленост у Београду само 35% сватате сву дубину лоше економске политике коју ова власт води. Такође, имамо податак да 62.230 предузећа је данас у стечају, то је пошто је 30.411 предузећа било 2008. године, говорим вам да је око 32.000 предузећа или 104,6% више предузећа отишло у стечај за само три године, а уз најаве које стижу да ће још 20.000 предузећа отићи у стечај и 140.000 људи потенцијално изгубити посао можете да схватите колика је дубина економске кризе, колико је ова власт неспособна и у које је тешкоће увалила грађане Србије.

Истовремено, у граду Београду у администрацији града Београда коју предводе ДС и Г17+ градска администрација се драстично повећала, имате повећање у свим јавним предузећима, у свим секретаријатима и сваки млад човек који данас тражи посао у Београду зна да не може да се запосли ако није близак неком из ДС, Г17+ или је њихов члан. Нажалост, овакво запошљавање и овакав манир наставља се данас и у само неколико последњих месеци у готово свим јавним предузећима масовно се примају по уговору људи који треба само да ту буду до избора, два месеца пред изборе, да им се обезбеди њихова партијска лојалност, њихов глас и још неки динар да се упумпа у партијску бирократску машинерију која се повећава. На овај начин ДС и Г17 дају свој допринос развоју партијске бирократије, дакле не развоју привреде о којој сваки дан причају, а истовремено Београђани остају без посла, они не могу да се запошљавају и Београђани сваки дан имају све лошији стандард.

Због свега овога што смо навели, због свих ових чињеница потпуно вам је јасно због чега заменик председника ДС, актуелни градоначелник Драган Ђилас не жели да учествује у дуелу са Александром Вучићем који је кандидат СНС за градоначелника Београда.
Изволите ако ви имате неко питање! Хвала вам што сте били на нашој конференцији!