Мр Небојша Стефановић - 21.02.2012.

Према извештајима ММФ, уколико ова власт остане још 4 године ови који управљају данас Београдом и Србијом довешће до тога да ће 2016. године наша земља бити 5. на свету по броју незапослених, у најгорем положају у читавој Европи. Имамо рекордно висок јавни дуг што је још један од резултата ова власти, од 850 милиона евра или око 2.000 евра по свакој породици у Београду.

До сада имамо незабележено висок степен корупције који се види у свим јавним предузећима, али градска власт на то не жели да реагује. Ми смо износили многе примере везане и за „Водовод и канализацију“, јасне примере набавки којима се кршио закон и нико на то неће да реагује зато што ти градски челници учествују у корупцији и за њих једноставно та корупција не постоји. Са сваким новим медијским наступом неког од функционера ДС који учествује у градској власти у Београду, цена моста преко Аде са приступницама скаче 20-40 милиона евра. Ви данас не знате колико мост кошта са приступним саобраћајницама зато што сваки пут он кошта различито, 90 милиона евра, па 120, па 130, па 150, и према последњим изјавама 200 милиона евра. Према извештајима Државно-ревизорске институције и реномираних светских финансијских институција до сада је Београд задужен за око 450 милиона евра за мост са приступним саобраћајницама и то и даље није коначан резултат. Ми не знамо колико тај мост кошта.

Да би изнели важну ствар која се односи на ову градску власт и њену бахатост морам да вам напоменем и случај Бус-плус-а. У овој ситуацији имамо да фирме које су блиске ДС и Драгану Ђила су фактички добиле прилику да отимају новац од грађана Београда који ће нас коштати око 600.000 евра месечно и нема одговора на питање због чега ГСП није могло да организује овај систем, да оно купи технологију и да они врше наплату. Ова предузећа која раде Бус-плус у ствари  онемогућавају Београђанима бољи превоз, они узимају новац за себе. Због чега на десетогодишњем нивоу није радио ГСП? Да би наравно показали како је ово штетно за Београђане поред финансијског елемента имамо и податак односно одлуку коју ћу вам показати, Управног одбора ГСП, у којој се каже: „Покреће се поступак утврђивања вишка запослених у ЈК ГСП Београд, овлашћује се председник Управног одбора ЈК ГСП да именује комисију да би сачинила предлог програма за решавање вишка запослених“. Дакле, тако се градска власт у Београду брине о запошљавању. Ако у Београду данас постоји вишак запослених према њима онда вам то говори јасно у коликом смо проблему сви ми као грађани овог града и колико је ова власт неспособна и бахата.

Приоритет будуће градске власти коју ће чинити СНС биће отварање нових радних места и мислимо да пред Београђанима је веома лак избор на овим предстојећим изборима - или желе да о њиховој судбини, економији, новим радним местима брине коалиција ДС и Г17+ од које су остајали без посла, која толерише рекордну незапосленост, веома ниску запосленост, огромну корупцију и која се економије Младеновца, која се економије Београда, која се економије приградских насеља сети тек 80 дана пред изборе, или желе нови тим Српске напредне странке који има програм да доведе инвеститоре, да створи повољну климу, да отвори нова радна места и да омогући искрену и беспоштедну борбу против корупције која ће омогућити да сви Београђани имају бољу будућност. Ми смо уверени да ће се Београђани определити за бољу будућност и за нове. Изволите ако имате неко питање?

Новинар: Занима ме чему можемо захвалити оволиком броју младих људи овде, да ли су они као сценографија или имају неки повод?
Небојша Стефановић: Млади људи у СНС имају своје место, ми желимо да покажемо да млади људи у овој земљи морају и у овом граду морају да имају будућност и они су ту зато што желе да се боре за бољи Београд.

Новинар: Нисте споменули медијску блокаду?
Небојшт Стефановић: Медијска блокада је већ стандардна појава, али о томе смо толико говорили да мислим да већ сви Београђани знају да је немогуће режимским медијима говорити било шта што се коси са њиховом политиком. Међутим, то је још један разлог више да Београђани изађу на предстојеће изборе и у огромном броју се изборе за промене које ће им омогућити да  у својој  земљи поред ослобађања од корупције имају земљу у којој ће се живети слободно у медијском смислу. Хвала вам што сте били на нашој конференцији!