Мр Стана Божовић - 20.02.2012.

Угрожене су и жене, и не само угрожене већ и дискриминисане, зато што се данас трудноћа у Србија сматра као боловање. То је једно најлепше стање, природно стање које доноси нови живот, а данас су оне уједначене са онима које су на боловању,  значи добију 65% за своје трудничко одсуство. Неке локалне заједнице у Србији рефундирају оних 35%, али то је дискриминација јер сав новац и у локалној заједници и у држави иде из буџета тако да неке жене не могу примати 100%, а неке могу. Имамо такође и велики број трудница које се жале да остају без посла зато што су трудне, затим  имамо и старе људе који су јако угрожени, посебно у сеоским домаћинствима, деца са сметњама у развоју, особе са инвалидитетом. Овај народ већ дуго пати и ми смо буквално у Европи на дну лествице свих ствари које се дешавају. Ми једноставно не можемо више да чекамо, не можемо да трпимо више и ми смо жртве политичких промашаја ДС, јер лошом економском политиком, системском корупцијом, пљачкашким приватизацијама где је за време приватизација у задњих пар година 460.000 људи остало без посла и данас у овом тренутку испред ове Националне службе за запошљавање где стојимо 750.000 људи тражи посао у Србији. Социјално одговорна влада мора да створи услове и амбијент да сваки човек који је радно способан може да ради и да допринесе својој заједници. Данас је све урађено да ова Србија буде на коленима.

СНС у свом програму један од главних принципа има принцип социјалне правде, СНС жели да сви људи имају једнака права да граде своју срећу и озбиљном и одговорном економском политиком, привредом и довођењем озбиљних инвеститора жели да отвори нова радна места и жели да спречи сиромаштво у Србији. Ако има неко питање, изволите!

Новинар: Можете ли да нам направите паралелу где смо били 2008, а где сада 2012. што се тиче града Београда, што се тиче радних места и самих инвестиција у граду?
Мр Стана Божовић: Па као што знамо, градоначелник Београда је потпредседник ДС, они су одговорни и за Београд и за Србију. Као што сам рекла у просеку Србије је да је 2008. године свако 14. дете било сиромашно, данас је то свако 5, затим као што сам већ рекла имамо милион незапослених, буквално људи су на ивици егзистенције, борећи се за голо преживљавање и, како да вам кажем, не могу маркетиншке агенције и не могу тајкуни да причају како се лепо живи у Србији, јер народ није број гласача, народ није број пореских обвезника. Они хоће да овај народ производи, а да нема производњу, да троши, а да није потрошач. Једноставно, јако се лоше живи у целој Србији.
Има ли неко још питање, ако не хвала вам!