Небојша Стефановић - 19.03.2012.

Међутим, оно што је Демократска странка учинила са својим коалиционим партнерима било је потпуно супротно ономе што причају данас. Они су се током ове 4 године бавили искључиво партијским запошљавањем. Ми смо овде припремили таблу директора београдских јавних преузећа, иако је ово само део овде, има још велики број директора који нису постављени, заменика директора, помоћника директора ,саветника, шефова кабинета. Ти људи су искључиво партијски људи. Као што ћете видети, Демократска странка апсолутно доминира и више од,  да кажемо, 60 % свих директора су директно постављени функционери Демократске странке, високи функционери Демократске странке или лица која су постављена директно на предлог Демократске странке, што је потпуно исто. Пошто те трикове, како наводно, ако је неко непартијска личност, а предложи га странка, онда је то у реду. Није у реду. Ако се неко бира конкурсом, онда је то непартијско бирање , онда то није политика, онда је то струка . Међутим, тога у граду Београду нема. Ми данас у  Београду имамо искључиво партијско запошљавање. И као што видите,  ти људи довели су дотле Београд  да Београђани данас губе радна места, а да у јавним предузећима  имамо огроман број оних, попут ГСП-а, који су огромни губиташи. И то све плаћају грађани Београда.

Ја сам извукао један конкретан пример човека, да не кажете да је само партијско запошљавање, да видите стручност људи које Драган Ђилас поставља у град. Ради се о директору Агенције за инвестиције. Господине се зове Марко Благојевић . И ви бисте рекли да директор Агенције за инвестиције мора бити неко ко грађанима Београда треба да донесе највеће инвестиције, неко ко треба тај посао да ради стручно и професионално, ослобођен сваке сумње да постоји било каква корупција у тим процесима. Међутим,  Марко Благојевић је био од 2001. до 2007. директор у Вискози у Лозници. Та фирма је тада пропала, отишла у стечај, а Марко Благојевић  је награђен тиме што је постао помоћник министра без порфитеља за национални инвестициони план , погађате, у тренутку када је министар на национални инвестициони план био Драган Ђилас. Када је Драган Ђилас постао градоначелник Београда, човека који је стотине људи оставио без посла,угасио једну фирму, доводи да буде директор Агенције за инвестиције. И та агенција за инвестиције, прво што је озбиљно урадила је била озбиљна корупционашка афера. А то је афера приликом реконструкције Булевара краља Александра, о којој смо више пута говорили, када је прихваћена много неповољнија понуда Балкан градње, која је била готово за 50 % скупља у односу на Свитерски Бор. Друга је била набавка шпанских трамваја, која је исто била обележена афером да су фактички  купљени трамваји који су скупљи од првопласиране понуде.

Дакле, не само што се поставља партијски кадар, не само што тај кадар доводи до потпуног губитка посла у Београду, јер није очигледно довољно стручан да помогне Београђанима да имају радна места, већ се ради о томе да су ти људи фактички уништавали фирме у којима су претходно били, а затим доведени да воде државне фирме на исти начин и обележили све то корупционашким аферама. Све приче о томе како ће се сада наводно залагати Демократска странка за  деполитизацију, департизацију, падају у воду када видите да они за 1400 дана власти, за цео мандат, нису урадили ништа. То раде данас када скупштине више нема, када су избори на 49 дана од данас и када у то нико више данас у Београду нормалан не може да поверује.
Дакле, све оно што смо навели показује да Демократска странка, предвођена замеником  преседника Демократске странке, Драганом Ђиласом у Београду, нема капацитет да изведе Београђане из кризе. Српска напредна странка је представила свој програм у 10 тачака за град Београд, представила огромне инвестиционе пројекте, представила канцеларију за брзе одговоре и на тај начин намеравамо да запошљавамо дневно онолико људи колико они данас губе, али не у државним предузећима и не са партијском књижицом . Намеравамо да запошљавамо људе по њиховом знању, по њиховом образовању, да млади људи знају зашто су завршавали школе и факултете, да се запошљавају они људи који су највећи стручњаци, а да запошљавање буде највеће  у приватним фирмама које ће отварати своје представништво, односно своје фирме овде у Београду.
Ако ви имате неко питање, ја сам спреман да вам одговорим. Ако немате, хвала вам најлепше што сте били на нашој конференцији за штампу.