Небојша Стефановић - 21.08.2009.

Такође, желимо да вас обавестимо о коалицији која се ствара између ДС, СРС и СПС у општини Врбас. Тамо се одржавају поновљени избори у октобру месецу и већ сад на терену може да се види успешно деловање ове будуће коалиције чији је једини циљ да спречи победу СНС и промене које ће СНС донети, а које ће се огледати у томе да ће се зауставити корупција и криминал који владају свуда где ове странке владају. Ова коалиција се огледа, можете видети, у томе како власт здушно помаже радикале, даје им много више логистичке подршке него било којој другој странци, даје им по 7 или 10 оверивача потиса дневно да би скупили потписе пре других, па чак када им и то не успе онда им прихватају оверавање без присуства грађана само уз личне карте, узимају им листе преко реда, гурају их пре других, само да покушају да на било који начин оштете СНС. То, наравно, неће успети, али ми желимо да укажемо грађанима шта се дешава и да нисмо случајно говорили о таквој коалицији која се стварала у Вождовцу. И поред поновљених избора није случајно што су радикали дали кворум два пута за одржавање ове седнице која је била пре две недеље.

Очекујемо од власти да поштује морал и моралне норме, легитимитет и легалитет, и да за председника привременог органа у Вождовцу делегира СНС, односно било би потпуно нормално да, као странка која има највећи број одборничких мандата у општини Вождовац, странка која је победила на изборима, имамо председника привременог органа и мислимо да је то једини начин да грађани Вождовца буду нормално заступљени. Желимо да откријемо шта се све дешавало у претходном периоду, да видимо какве су малверзације биле и у згради, односно у службама општине, њеним јавним предузећима и очекујемо да неће бити покушаја да се ово изманипулише. То је једино што је нормално, мислимо да је то једини начин да се испоштује воља грађана и већине. А на поновљеним изборима, кад год их они расписали, очекујемо у најкраћем могућем року, јер мислимо да грађани Вождовца не треба да чекају наредних шест или седам месеци да би имали нове изборе, већ да то треба да урадимо што пре, тако да грађани добију власт која ће почети да брине о њима. А ја вам сада кажем да ће на тим изборима СНС убедљиво победити.

Ако ви имате неко питање ми смо спремни да одговоримо. Изволите!

Новинар: Везано за посету господина Николића Лаврову? Да ли можете да нам кажете нешто више о томе?

Небојша Стефановић: Могу да вам кажем да ће господин Николић свакако ићи у дводневну посету у Москву, мислим 15. и 16. септембра, и тренутно се још увек не зна на ком ће нивоу посета бити, са ким ће се сусрести, али до тада ћемо већ имати информацију коју ћемо дати јавности, тако да вас молим за мало стрпљења око детаља везаних за ову посету, али ће посете свакако бити.

Ако је то све, хвала вам.