Никола Селаковић - 08.10.2010.

Друга тема за данас коју смо припремили јесте да СНС оцењује да својом неажурношћу, неодговорношћу, својом лењошћу и дакле својим крајње неодговорним приступом свим пословима који зацртани стоје Влада Републике Србије, актуелни режим доводи у питање спровођење Националног програма за интеграцију Србије у ЕУ. Један од основних показатеља за то јесте кашњење које Влада својом неактивношћу показује када је у питању законодавна иницијатива приликом доношења европских закона.Сетимо се само оног периода од априла до јуна ове године када је било планирано доношење десет закона, Влада је Скупштини упутила само 4 законска пројекта. Да је то био и један пројекат који је каснио да би се грађанима сликовито приказало шта то изазива, то изазива ланчану реакцију, јер кад касни један закон касни све, а можете замислити када касни 60% закона које је онда кашњење у наредним корацима за наше приближење ЕУ и у нашој трци ка европским интеграцијама. Када су у питању подзаконска акта ситуација је још гора, за прво полугодиште ове године, за тај први период било је планирано доношење 63 подзаконска акта, донето је само 11.

СНС захтева да се режим, да се сва министарства која лоше раде суоче са својом одговорношћу, суоче са погубним резултатима своје владавине и повуку частан потез и доведу земљу у  испит демократије, да доведу грађане у ситуацију да бирају своју будућност и да оцењују нерад, немар и лењост оних који су до сада очигледно изузетно лоше водили рачуна о државним и националним интересима.
СНС стога захтева што пре одржавање ванредних парламентарних избора. Изволите, уколико имате неко питање, спремни смо да одговоримо, уколико немате, хвала вам што сте дошли на нашу конференцију!