Никола Селаковић и Марко Ђурић - 06.06.2010.

Такође, Ђурић је обавестио новинаре да је одбијањем враћања одборничких мандата у читавом низу скупштина општина у Србији режим показао да за њега одлука Уставног суда не представља императив и не значи апсолутно ништа, једино што се има апсолутно и безусловно спроводити је њихова политичка воља.

Никола Селаковић, члан Главног одбора Српске напредне странке, осврнуо се на потез режима којим је и овога пута по хитном поступку Влада упутила Скупштини Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању.
„Српска напредна странка констатује да је на овом примеру очигледан однос режима према кључним питањима од значаја за будућност српске омладине. Овде се види колико режим нема дефинисану стратегију када је реч о једном овако важном питању. То потврђују изузетно честе промене овог Закона, па долазимо у ситуацију да студент уписује факултет по једном, студира по другом, а завршава га по трећем закону; управо због тога падају у воду сви наводни аргументи режима да је овакав закон у интересу студената. Свој ниподаштавајући однос према универзитетима у Србији Влада је показала тиме што је готово апсолутно игнорисала све предлоге које је сачинила радна група која је сачињена од представника како државних, тако и приватних универзитета. Стога Српска напредна странка изражава бојазан да ни овакав закон, уколико буде усвојен, неће бити дугог века“, рекао је Селаковић.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ