Проф.др Зорана Михајловић - 16.12.2011.

Исто тако, ми сматрамо да су Борис Тадић, Драган Ђилас, Драган Шутановац, Душан Петровић, Шапер и остали ликови, да их тако назовемо, веома одговорни за наше стање у Србији. Они су нас задужили и презадужили, јер је Србија презадужена земља, они су нас на неки начин покрали  и оставили без посла. Са друге стране, ове које сам побројала су просто богатији од целе Србије заједно. Због тога ми из СНС зсхтевамо од Државне ревизорске институције да прегледа на пример пословање једног Града Београда, да прегледа јавне набавке у граду Београду, да прегледа финансирање моста и приступних саобраћајница, јер ћемо можда тако доћи до правих информација и да, наравно, прегледа начин склапања и сврсисходност онога што данас Драгана Ђилас нуди Београду, а то је трамвајски метро, а не метро систем какав је у ствари и потребан Београду. Дакле, Драган Ђилас данас нуди Београђанима трамвајски метро који у односу на метро систем који је прави и једини потребан у овоме граду, као да нудите бицикл а не формулу 1. Са друге стране, градоначелник Београда се усудио да из овог посла потпуно изузме и изостави српске фирме, односно домаће компаније које свакако имају и знање и стручност и потребне лиценце да ураде пројекте, а исто тако и да учествују у изградњи. Додатно, Драган Ђилас је склопио израду студије без тендера. Када радите и када дајете некоме да уради то без критеријума и без тендера самим тим посао је скупљи, али када то дајете за један инфраструктурни пројекат који је вредан близу 2,5 милијарде евра, а толико ће бити вредан метро, онда ви немате поштене намере. Онда то није прегледно и транспарентно пословање, онда ми имамо озбиљан проблем са оним што се зове борба против корупције у самом Граду Београду. Уколико Драган Ђилас, као и његов председник, воде једну аутистичну политику, ево ми из СНС данас их обавештавамо и спремни смо да покажемо ту документацију да Београд већ има припремљен један део онога што се зове метро-систем у Београду. Три дела тог система, значи у смислу Вуковог споменика где је остављена веза за будући метро, па затим други део који је везан за железничку станицу Београд, па на пример трећи део, а то је тунел такозвани  врачарски тунел односно три километра тог тунела који су такође направљени и то су правиле српске фирме и домаће компаније са најсавременијим грађевинским методама где се 21 метар тог тунела урадио за 24 часа. Према томе, све оно што сам сада набројала већ су урадили пројектну документацију за такав метро систем, то је направио рецимо Саобраћајни институт ЦИП, дакле наш институт, радове је изводио Енергопројект, дакле наша компанија и не само они имамо и друге институте где седе озбиљни људи, наши домаћи који могу да понуде пројектну документацију и који могу да се баве касније израдом.

Ми сматрамо у СНС да морају да се положе рачуни за ових неколико ствари које сам поменула везано за Град Београд, а да не говоримо о томе шта се дешава на нивоу Републике. И као што ће СНС свакако формирати Владу тако ће и Александар Вучић свакако бити и градоначелник Београда и ми ћемо захтевати да све афере које су отворене у последњих 10 година, да их расветлимо и да знамо ко  је одговоран за све оно што се десило и оно што се радило против интереса грађана Србије. Рецимо, од једне Колубаре, па струјне афере, од управо приче о мосту и приступним саобраћајницама, као и прича о метроу.
И да се нешто надовежем пошто нас је министар одбране критиковао и рекао да је СНС преписала Програм од ДС, још једанпут, пошто имам утисак да све те странке око ДС покушавају на конто СНС да добију неке политичке поене, ево још једном да јавно кажемо како је могуће преписати неких 30 страна Програма ДС у 160 страна Програма СНС или како је могуће преписати пропаст Србије која стоји и јесте у Програму ДС. Резултат сваког програма ДС, заједно са пријатељима и другим странкама, јесте данашњих 1,5 милиона незапослених, презадуженост земље, јесте уништена привреда. Ми такав програм немамо и не знамо да напишемо такав програм, нити знамо као СНС да реализујемо такав програм. Ми ћемо реализовати програм напретка Србије.
Изволите, ако имате питања изволите!

Новинар: Говорили сте о председнику Тадићу и његовој сарадњи са господом из странке, тражили сте изборе више пута, али појавила се информација на ГО ДС где је на затвореном делу састанка Борис Тадић рекао да ће избори бити када он буде рекао..
Зорана Михајловић: Па то је Борис силни, да га тако назовем, да не кажем ружну реч Борис грозни. Шта то значи када Борис Тадић жели да распише изборе? Ја мислим да уколико је било ком политичару стало до Србије, говорим сада о политичарима на власти јер не може СНС да распише изборе, али ако им је стало до Србије онда су они изборе морали да распишу много раније, онда не би смели да се уопште позивају на ту причу да ће их расписати онда кад они то желе. Међутим,  њима није стало до Србије, њима је стало до њихових фотеља и њихових привилегија и овај поменути министар одбране Шутановац, који нас је нешто критиковао око Програма, би можда боље било да нам објасни какве су његове везе са Колубаром и изнајмљивањем механизације и зашто афера Колубара није потпуно завршена. Е па сваки од тих потпредседника  ДС и један велики број људи у ДС ће морати сутра да положи рачуне шта су радили и колико су они богатији од целе Србије. Ево ја, као обичан грађанин, желим то да знам¬. Зато они не расписују изборе, њих занимају њихове фотеље и њихови рачуни. Да их занима Србија и сваки грађанин Србије онда када чују за самоубиства, убиства, када чују за ту страхоту која је данас у Србији због тога што они тако лоше владају онда би ти избори били давно расписани. Изволите, пошто питања више нема, хвала вам!